Rulouri cu visine

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu visine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 60 gr unt
  • 180 ml lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 70 gr zahar
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr visine
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 gr crema de branza
  • Pentru sirop:
  • 2 - 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita vanilie
  • apa

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea.
Oul il batem spuma, il adaugam peste faina.
Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si framantam.
Incorporam vanilia, apoi laptele, treptat.
O sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
Il acoperim si il lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva.
Umplutura:
Spalam visinele, le scoatem samburii.
Intr-un bol punem amidonul, zaharul pudra, vanilia, visinile si le amestecam bine.
Presaram faina alba pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de subtire.
O ungem cu crema de branza, apoi asezam visinele.
Incepem si rulam cat mai strans.
Trecem un cutit bine ascutit prin faina, apoi taiem rulouri de circa 2 cm. Mi-au iesit 12 bucati.
Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam rulourile cu distanta intre ele si le lasam 10-15 minute sa creasca.
Le introducem in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Siropul:
Intr-o cana punem mierea, putina apa si amestecam bine, pana mierea este complet dizolvata.
La final adaugam si vanilia.
Scoatem rulourile din cuptor cand sunt gata, le ungem bine cu sirop.
Servim calde si ce raman, in cazul in care mai raman, le punem intr-un bol si le acoperim bine cu folie pentru a se pastra fragede.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa