Rulouri cu visine

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu visine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 60 gr unt
  • 180 ml lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 70 gr zahar
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr visine
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 gr crema de branza
  • Pentru sirop:
  • 2 - 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita vanilie
  • apa

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea.
Oul il batem spuma, il adaugam peste faina.
Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si framantam.
Incorporam vanilia, apoi laptele, treptat.
O sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
Il acoperim si il lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva.
Umplutura:
Spalam visinele, le scoatem samburii.
Intr-un bol punem amidonul, zaharul pudra, vanilia, visinile si le amestecam bine.
Presaram faina alba pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de subtire.
O ungem cu crema de branza, apoi asezam visinele.
Incepem si rulam cat mai strans.
Trecem un cutit bine ascutit prin faina, apoi taiem rulouri de circa 2 cm. Mi-au iesit 12 bucati.
Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam rulourile cu distanta intre ele si le lasam 10-15 minute sa creasca.
Le introducem in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Siropul:
Intr-o cana punem mierea, putina apa si amestecam bine, pana mierea este complet dizolvata.
La final adaugam si vanilia.
Scoatem rulourile din cuptor cand sunt gata, le ungem bine cu sirop.
Servim calde si ce raman, in cazul in care mai raman, le punem intr-un bol si le acoperim bine cu folie pentru a se pastra fragede.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia