Rulouri cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu Crema de Vanilie

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj,
  • 4 oua,
  • 650 ml lapte,
  • 150 gr faina,
  • 250 gr zahar
  • zahar vanilat,
  • 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Foaia de aluat se intinde cu merdeneaua si se taie in fasii late de 2 cm si lungi de 30 cm. Acestea se ruleaza pe tuburi de metal, se ung cu ou si se pudreaza cu zahar pudra, apoi se coc la foc iute.

Se scot de pe tuburi si se lasa sa se raceasca. Separat se pun la fiert celelalte ingrediente, se amesteca continuu pana ce crema a fiert.

Rulourile se umplu cu crema calduta cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit.

Se dau la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa