Reteta de rulouri de patiserie o gasiti aici.
Se curata de codite, se spala bine de tot de impuritati si se taie in bucati mai mici, capsunile si se acopera cu 200 zahar. Se lasa la frigider peste noapte (sau cat preferati). a doua zi se pune in vas, se adauga albusurile si cu ajutorul mixerului se incepe baterea spumei. Cand a inceput sa se faca spuma se adauga romul si se continua baterea.
Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece si separat, intr-un vas, punem o lingura de apa si cele 50 de grame de zahar ramase. Punem la foc si incalzim pana zaharul e complet topit, luam de pe foc, adaugam gelatina topita si amestecam bine pentru omogenizare. Apoi incetul cu incetul, in fir, ca uleiul la maioneza, se adauga peste spuma de capsuni continuand baterea mereu.
Cand spume e gata se lasa la frigider pentru cateva minute, ea se va inchega foarte repede si gelatina nu va permite spumei sa lase zeama.
Se pregateste un pos cu dui, se umple cu bezeaua obtinuta si se trece la umplerea rolurilor de patiserie. Umplerea se face prin ambele capete (asta in cazul in care avem cilindrii de aluat, in cazul conurilor, umplerea se face doar prin partea care ne permite).
Se aseaza pe platou, se pudreaza cu zahar praf si se serveste cu placere .... sunt divine
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii