Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei , de aceea i-am spus “eclipse”.
Mod de preparare:
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.
Compoziţia obţinută se împarte în două jumătăţi: una rămâne albă, iar cealaltă se amestecă împreună cu o lingură de cacao.
Se coace mai întâi foaia albă până se face uşor aurie, dar pufoasă, nu trebuie să se usuce. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se procedează la fel cu foaia de cacao.
Se lasă la răcit.
Foaia neagră va fi de bază, iar foaia albă se decupează cu o formă de patiserie în formă de soare.
Se pregătesc cremele.
Se bate toată frişca lichidă, apoi se împarte în două vase.
Separat, într-un ibric, se topeşte ciocolata cu lapte împreună cu o lingură de lapte, amestecând mereu, să nu se ardă. Iar în alt ibric se topeşte ciocolata albă tot cu puţin lapte. Se dau ciocolatele la frigider, să se răcească. Apoi, în primul vas cu frişcă se toarnă ciocolata cu lapte, încet, amestecând cu o spatulă. Iar în cel de-al doilea vas cu frişcă se toarnă ciocolata albă împreună cu alunele de pădure rumenite şi măcinate şi se amestecă.
Pentru asamblare şi decor: pe foaia de cacao se întinde o parte din crema de alune. Înspre marginea foii, se aşază în picioare, una în spatele celeilalte, bucăţile decupate din foaia albă, lipite între ele cu cremă. Se acoperă cu crema de alune rămasă şi se rulează foaia. Se decorează cu trandafiri din crema de ciocolată cu lapte. Se răzuieşte puţină ciocolată cu lapte.
Se dă la frigider până la servire.
Timp de coacere: 15 min (aprox 7 minute fiecare foaie, dacă foaia e mai subţire, dar depinde de aragazul fiecăruia)
Timp de pregătire: 1h
Porţii: 10
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/rulada-eclipse.html
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii