Rulada Eclipse

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulada Eclipse

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 ouă,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 3 linguri apă fierbinte,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • 150 frişcă lichidă,
  • 1 lingură cacao,
  • O lingură lapte,
  • Pentru crema cu alune de pădure:
  • 1 lingură lapte,
  • 100 g ciocolată albă,
  • 2 linguri alune de pădure,
  • Pentru crema de ciocolată cu lapte:
  • 150 frişcă lichidă,
  • O lingură lapte,
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • Pentru decor:
  • Puţină ciocolată cu lapte pentru răzuit

Mod de preparare

Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei , de aceea i-am spus “eclipse”.


Mod de preparare:
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.
Compoziţia obţinută se împarte în două jumătăţi: una rămâne albă, iar cealaltă se amestecă împreună cu o lingură de cacao.
Se coace mai întâi foaia albă până se face uşor aurie, dar pufoasă, nu trebuie să se usuce. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se procedează la fel cu foaia de cacao.
Se lasă la răcit.
Foaia neagră va fi de bază, iar foaia albă se decupează cu o formă de patiserie în formă de soare.

Se pregătesc cremele.
Se bate toată frişca lichidă, apoi se împarte în două vase.
Separat, într-un ibric, se topeşte ciocolata cu lapte împreună cu o lingură de lapte, amestecând mereu, să nu se ardă. Iar în alt ibric se topeşte ciocolata albă tot cu puţin lapte. Se dau ciocolatele la frigider, să se răcească. Apoi, în primul vas cu frişcă se toarnă ciocolata cu lapte, încet, amestecând cu o spatulă. Iar în cel de-al doilea vas cu frişcă se toarnă ciocolata albă împreună cu alunele de pădure rumenite şi măcinate şi se amestecă.

Pentru asamblare şi decor: pe foaia de cacao se întinde o parte din crema de alune. Înspre marginea foii, se aşază în picioare, una în spatele celeilalte, bucăţile decupate din foaia albă, lipite între ele cu cremă. Se acoperă cu crema de alune rămasă şi se rulează foaia. Se decorează cu trandafiri din crema de ciocolată cu lapte. Se răzuieşte puţină ciocolată cu lapte.
Se dă la frigider până la servire.

Timp de coacere: 15 min (aprox 7 minute fiecare foaie, dacă foaia e mai subţire, dar depinde de aragazul fiecăruia)
Timp de pregătire: 1h
Porţii: 10

Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/rulada-eclipse.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Cornulete cu Nuca II
5
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Parteneri
Reteta de vinete pane cu sos de rosii
Bucataras.RO

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Andra Mihail ne-a pregătit o rețeta grozavă de post: Vinete pane cu sos de roșii. Crocante și bune, te vor cuceri de la...

Reteta de vinete pane cu sos de rosii
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia