Foaia de rulada o preparam astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul. Se amesteca usor cele doua compozitii si se adauga faina cernuta. Impartim in doua compozitia iar in una adaugam cacaoa.
Cele doua compozitii se pun in pungi separat si se taie coltul. Turnam pe hartie de copt fasii alternative. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit foaia o umplem cu crema preparata astfel: ciocolata alba o rupem bucatele mici si impreuna cu frisca o punem la topit. Dupa ce s-a topit crema se da la rece(2 ore)apoi se spumeaza cu mixerul si se aromatizeaza.
Rulam foaia umpluta cu crema si o dam la rece pentru o ora. Preparam tortul-gelee dupa instructiunile de pe plic si ungem rulada cu ajutorul unei pensule de patiserie.
Se portioneaza dupa preferinta
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii