Rulada Rafaelo

Postat pe: 21-11-2010
(2)

Ingrediente

Blatul:
200 g zahar
5 oua
200 g faina
1 plic zahar vanilat
1/2 plic praf de copt
5 linguri de apa
100 g ulei
1 praf de sare
Crema:
750 g smintina dulce lichida
300 g ciocolata alba
3 pliculete de intaritor frisca
100-200 g migdale macinate
nuca de cocos

Mod de preparare

Crema se prepara cu o zi inainte (nu stiu de ce, dar trebuie sa stea o noapte in frigider). Deci smintina si ciocolata se incalzesc la foc mic, pina se dizolva ciocolata. Se pune la rece. a doua zi se bate impreuna cu intaritorul de frisca. Cind frisca s-a intarit se adauga migdalele si se amesteca incet cu grija.

Blatul se prepara ca orice pandispan. Albusurile se bat spuma cu o parte din zahar, galbenusurile se freaca cu cealalta parte de zahar, apa, faina, praful de copt, zaharul vanilat, sarea. La sfirsit se amesteca incet, cu grija. Se tapeteaza o tava cu hirtie. Se intinde pandispanul in tava si se coace in cuptorul incins in prealabil (200 grade), aprox. 10-20 minute.

Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un servet de cirpa, presarat cu zahar, se scoate hirtia si se ruleaza blatul impreuna cu cirpa. Se lasa la racit. Cind blatul s-a racit se umple cu jumatate de crema, iar cu cealalta jumatate se orneaza rulada. Se presara nuca de cocos pe deasupra.
Se serveste rece. Frisca, ciocolata alba, migdalele si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada Rafaelo" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ratatouille
•  24.11.2009 11:42:17

merci, dana, inseamna ca avem aceleasi gusturi la dulciuri

dana67
•  24.11.2009 11:40:16

E f. buna rulada , am facut-o si eu si a fost f. apreciata.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada Rafaelo