Rulada Rafaelo

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri de apa
  • 100 g ulei
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 750 g smintina dulce lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 3 pliculete de intaritor frisca
  • 100-200 g migdale macinate
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Crema se prepara cu o zi inainte (nu stiu de ce, dar trebuie sa stea o noapte in frigider). Deci smintina si ciocolata se incalzesc la foc mic, pina se dizolva ciocolata. Se pune la rece. a doua zi se bate impreuna cu intaritorul de frisca. Cind frisca s-a intarit se adauga migdalele si se amesteca incet cu grija.

Blatul se prepara ca orice pandispan. Albusurile se bat spuma cu o parte din zahar, galbenusurile se freaca cu cealalta parte de zahar, apa, faina, praful de copt, zaharul vanilat, sarea. La sfirsit se amesteca incet, cu grija. Se tapeteaza o tava cu hirtie. Se intinde pandispanul in tava si se coace in cuptorul incins in prealabil (200 grade), aprox. 10-20 minute.

Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un servet de cirpa, presarat cu zahar, se scoate hirtia si se ruleaza blatul impreuna cu cirpa. Se lasa la racit. Cind blatul s-a racit se umple cu jumatate de crema, iar cu cealalta jumatate se orneaza rulada. Se presara nuca de cocos pe deasupra.
Se serveste rece. Frisca, ciocolata alba, migdalele si nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate