Nimic mai simplu ... foaie de rulada cu crema clasica de cacao si rom. Buna, rapida, aratoasa!!!
Ouale se mixeaza cu zaharul la viteza mare, minim 5 minute, se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul, trepat, amestecand pana la incorporare de fiecare data. Incepand de acum folosim o lingura de lemn. Urmeaza faina. Amestecam cu miscari largi, usoare, dupa fiecare lingura adaugata. La final, adaugam si esenta de vanilie. Luam cateva linguri (o cescuta) din compozitie, amestecam cu putina cacao si cu ajutorul unui pos sau al unei lingurite desenam ce model dorim direct in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor, preincalzit la 170 grade, pentru 2-3 minute.
Apoi, turnam restul amestecului in tava, nivelam, ca sa fie blatul uniform si dam la cuptor, pentru 15-20 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Incepem sa verificam atent dupa 10 minute, pentru a nu se coace excesiv.
Cand este gata, scoatem foaia pe un prosop curat, rulam cu tot cu hartie si o lasam sa se raceasca.
Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga cacaua, se omogenizeaza. Adaugam si esenta de rom, mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.
Derulam piscotul racit, acoperim uniform cu crema si rulam la loc.
Lasam rulada la rece cateva ore, inainte de a o felia.
De 3 ori delicioasa!
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si fructe de padureDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii