Nimic mai simplu ... foaie de rulada cu crema clasica de cacao si rom. Buna, rapida, aratoasa!!!
Ouale se mixeaza cu zaharul la viteza mare, minim 5 minute, se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul, trepat, amestecand pana la incorporare de fiecare data. Incepand de acum folosim o lingura de lemn. Urmeaza faina. Amestecam cu miscari largi, usoare, dupa fiecare lingura adaugata. La final, adaugam si esenta de vanilie. Luam cateva linguri (o cescuta) din compozitie, amestecam cu putina cacao si cu ajutorul unui pos sau al unei lingurite desenam ce model dorim direct in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor, preincalzit la 170 grade, pentru 2-3 minute.
Apoi, turnam restul amestecului in tava, nivelam, ca sa fie blatul uniform si dam la cuptor, pentru 15-20 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Incepem sa verificam atent dupa 10 minute, pentru a nu se coace excesiv.
Cand este gata, scoatem foaia pe un prosop curat, rulam cu tot cu hartie si o lasam sa se raceasca.
Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga cacaua, se omogenizeaza. Adaugam si esenta de rom, mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.
Derulam piscotul racit, acoperim uniform cu crema si rulam la loc.
Lasam rulada la rece cateva ore, inainte de a o felia.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorCheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.
Cheesecake cu afine - cremos si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii