Puneti gemul intr-un bol si frecati-l sau incalziti-l putin sa devina o pasta groasa, dar in acelasi timp usor si repede de intins. Dati deoparte.
Tapetati cu hartie de copt o tava (30 x 40 cm sau mai mare), ungeti-o cu putin ulei (ca sa usureze desprinderea ulterioara de blatul copt) si puneti-o in cuptorul incins la temperatura de 180- 200 grade.
Intre timp, mixati ouale cu zaharul pana devine o crema spumoasa ce si-a triplat volumul. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele praf, sarea si asigurati-va sa nu ramana cocoloase. Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta smantanei.
Scoateti tava incinsa din cuptor si turnati aluatul, apoi nivelati.
Dati la cuptor pentru 5 - 7 min sau pana ce blatul este facut si doar incepe sa se aureasca pe margini. Atentie! supravegheati cuptorul pentru ca aluatul se coace foarte repede si riscati sa se “bronzeze“ prea tare.
Scoateti tava din cuptor. Imediat, cat blatul este fierbinte, ungeti cu gemul pregatit si rulati cat mai strans posibil, desprinzand in acelasi timp hartia de copt. Lucrati foarte repede deoarece blatul fiind subtire se raceste repede si se va rupe la rulare. Ca sa nu va frigeti mainile, puteti folosi un prosop sau manusi de bucatarie.
Lasati sa se racoreasca, apoi o puteti felia si servi.
Se poate decora cu zahar pudra sau cu ciocolata topita si presarata cu nuca maruntita.
Este la fel de buna si calda si rece.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii