Rulada Frageda cu Gem de Caise

Complexitate
redusa
Rulada Frageda cu Gem de Caise

Ingrediente

  • -5 linguri cu varf gem de caise / gem
  • Blat
  • -3 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -5 linguri lapte praf (se pot inlocui cu 2 linguri faina)
  • -1 praf de sare
  • Decor
  • -zahar pudra sau ciocolata + nuca maruntita

Mod de preparare

Puneti gemul intr-un bol si frecati-l sau incalziti-l putin sa devina o pasta groasa, dar in acelasi timp usor si repede de intins. Dati deoparte.

Tapetati cu hartie de copt o tava (30 x 40 cm sau mai mare), ungeti-o cu putin ulei (ca sa usureze desprinderea ulterioara de blatul copt) si puneti-o in cuptorul incins la temperatura de 180- 200 grade.

Intre timp, mixati ouale cu zaharul pana devine o crema spumoasa ce si-a triplat volumul. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele praf, sarea si asigurati-va sa nu ramana cocoloase. Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta smantanei.
Scoateti tava incinsa din cuptor si turnati aluatul, apoi nivelati.

Dati la cuptor pentru 5 - 7 min sau pana ce blatul este facut si doar incepe sa se aureasca pe margini. Atentie! supravegheati cuptorul pentru ca aluatul se coace foarte repede si riscati sa se “bronzeze“ prea tare.

Scoateti tava din cuptor. Imediat, cat blatul este fierbinte, ungeti cu gemul pregatit si rulati cat mai strans posibil, desprinzand in acelasi timp hartia de copt. Lucrati foarte repede deoarece blatul fiind subtire se raceste repede si se va rupe la rulare. Ca sa nu va frigeti mainile, puteti folosi un prosop sau manusi de bucatarie.

Lasati sa se racoreasca, apoi o puteti felia si servi.

Se poate decora cu zahar pudra sau cu ciocolata topita si presarata cu nuca maruntita.
Este la fel de buna si calda si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
2
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Tavalite cu Cocos
3
Dulciuri

Tavalite cu Cocos

Tavalite cu Cocos
Parteneri
Chec marmorat
Bucataras.RO

Chec marmorat

reteta dupa Jamila cuisine

Chec marmorat
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri