Nucile macinate se amesteca cu zaharul,cacao,esenta de rom la care se adauga albusul de ou batut spuma cu 2 linguri de zahar pudra. Se amesteca pana se omogenizeaza bine si apoi se intinde pe folie .
La crema procedam in felul urmator:
Cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi adaugam 125 gr rama si omogenizam cu mixerul.
Peste compozitia de nuca intinsa pe folie intindem si crema astfel obtinuta. Se poate presara cu visine ,stafide sau nuci si se ruleaza strans.
Se da la rece pana a doua zi.
P.S. eu am facut si varianta cu nuca de cocos. Am folosit 250 gr nuca de cocos iar restul de ingrediente le-am dublat. In jumatatea de crema pe care am folosit-o la rulada cu cocos am pus o lingura cacao. La rulada de cocos ptr. omogenizare am batut cele 5 albusuri de oua ramase de la crema .
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii