Ingrediente
● Ingrediente pt blat : |
● 250 gr nuci macinate |
● 250 gr zahar pudra |
● 30 gr cacao |
● 30 ml esenta rom |
● 1 albus batut spuma |
● Crema: |
● 125 gr zahar pudra |
● 2 plic zahar vanilat sau 2 sticlute esenta vanilie |
● 3 galbenusuri ou |
● 125 gr rama cub |
Mod de preparare
Nucile macinate se amesteca cu zaharul,cacao,esenta de rom la care se adauga albusul de ou batut spuma cu 2 linguri de zahar pudra. Se amesteca pana se omogenizeaza bine si apoi se intinde pe folie .
La crema procedam in felul urmator:
Cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi adaugam 125 gr rama si omogenizam cu mixerul.
Peste compozitia de nuca intinsa pe folie intindem si crema astfel obtinuta. Se poate presara cu visine ,stafide sau nuci si se ruleaza strans.
Se da la rece pana a doua zi.
P.S. eu am facut si varianta cu nuca de cocos. Am folosit 250 gr nuca de cocos iar restul de ingrediente le-am dublat. In jumatatea de crema pe care am folosit-o la rulada cu cocos am pus o lingura cacao. La rulada de cocos ptr. omogenizare am batut cele 5 albusuri de oua ramase de la crema .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu nuca la rece" nu uita sa ii faci un review.
La crema procedam in felul urmator:
Cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi adaugam 125 gr rama si omogenizam cu mixerul.
Peste compozitia de nuca intinsa pe folie intindem si crema astfel obtinuta. Se poate presara cu visine ,stafide sau nuci si se ruleaza strans.
Se da la rece pana a doua zi.
P.S. eu am facut si varianta cu nuca de cocos. Am folosit 250 gr nuca de cocos iar restul de ingrediente le-am dublat. In jumatatea de crema pe care am folosit-o la rulada cu cocos am pus o lingura cacao. La rulada de cocos ptr. omogenizare am batut cele 5 albusuri de oua ramase de la crema .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu nuca la rece" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
alinaraluca2000
• 20.04.2009 19:25:30
Paste fericit si tie si multumesc pentru raspuns. Am facut ruladele si sunt foarte bune dar nu stiu ce am facut ca nu le-am putut taia (am gresit eu).
Leila
• 17.04.2009 07:38:50
Alina , rulada nu se coace . Doar crema trebuie sa o fierbi si cand raceste o intinzi peste foaia obtinuta din ingredientele descrise. Urmeaza reteta intocmai si va fi bine .
Paste fericit !!!
alinaraluca2000
• 16.04.2009 20:58:35
Ajutor Leila!!!!!!! Vreau sa fac vreo 2-3 rulade de Pasti, dar te rog dumereste-ma cu ceva, nu se coace aceasta rulada ca cred ca nu inteleg?
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 20.04.2009 21:54:10
Alina, trebuia sa lasi folia pe rulada si cutitul sa il umezesti in apa rece . E mai usor de feliat in acest fel :)