Rulada cu Ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 grame zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie/portocala
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 4 linguri rase faina
  • 400 ml lapte rece
  • 1 pachet margarina Rama
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie/portocala
  • ness pudra

Mod de preparare

Blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul (eventual fin), zaharul vanilat, coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Se adauga, in "ploaie" faina si, dupe ce se omogenizeaza, se adauga, unul cate unul galbenusurile. Se poate folosi mixer-ul. Tava de aragaz se tapeteaza cu margarina, se pune o foaie de copt care la randu-i se unge cu margarina. Se da la foc potrivit (180 grade) timp de aproximativ 30 de minute. Dupa coacere, tava se acopera cu folie stretch pentru a se inmuia.

Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul si mirodeniile, spuma. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, cele 4 linguri de faina si cealalta jumatate de lapte. Se fierbe intr-o cratita cu fund gros, dupa care se da la racit. Dupa ce se raceste, se adauga, putin cate putin margarina, iar la final, ness dupa gust.

Crema se adauga peste blat (cam 3 sferturi), care se ruleaza. Cu cantitatea de crema ramasa se imbraca rulada.

Se poate presara, dupa gust, nuca sau nuca de cocos!
Se taie felii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie