Ingrediente
● Blat: |
● 6 oua |
● 100 grame zahar |
● 4 linguri faina |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● coaja de lamaie/portocala |
● esenta de vanilie |
● Crema: |
● 5 galbenusuri |
● 150 grame zahar |
● 4 linguri rase faina |
● 400 ml lapte rece |
● 1 pachet margarina Rama |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● esenta de vanilie |
● coaja de lamaie/portocala |
● ness pudra |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul (eventual fin), zaharul vanilat, coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Se adauga, in "ploaie" faina si, dupe ce se omogenizeaza, se adauga, unul cate unul galbenusurile. Se poate folosi mixer-ul. Tava de aragaz se tapeteaza cu margarina, se pune o foaie de copt care la randu-i se unge cu margarina. Se da la foc potrivit (180 grade) timp de aproximativ 30 de minute. Dupa coacere, tava se acopera cu folie stretch pentru a se inmuia.
Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul si mirodeniile, spuma. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, cele 4 linguri de faina si cealalta jumatate de lapte. Se fierbe intr-o cratita cu fund gros, dupa care se da la racit. Dupa ce se raceste, se adauga, putin cate putin margarina, iar la final, ness dupa gust.
Crema se adauga peste blat (cam 3 sferturi), care se ruleaza. Cu cantitatea de crema ramasa se imbraca rulada.
Se poate presara, dupa gust, nuca sau nuca de cocos!
Se taie felii! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu Ness" nu uita sa ii faci un review.
Se bat albusurile spuma cu zaharul (eventual fin), zaharul vanilat, coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Se adauga, in "ploaie" faina si, dupe ce se omogenizeaza, se adauga, unul cate unul galbenusurile. Se poate folosi mixer-ul. Tava de aragaz se tapeteaza cu margarina, se pune o foaie de copt care la randu-i se unge cu margarina. Se da la foc potrivit (180 grade) timp de aproximativ 30 de minute. Dupa coacere, tava se acopera cu folie stretch pentru a se inmuia.
Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul si mirodeniile, spuma. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, cele 4 linguri de faina si cealalta jumatate de lapte. Se fierbe intr-o cratita cu fund gros, dupa care se da la racit. Dupa ce se raceste, se adauga, putin cate putin margarina, iar la final, ness dupa gust.
Crema se adauga peste blat (cam 3 sferturi), care se ruleaza. Cu cantitatea de crema ramasa se imbraca rulada.
Se poate presara, dupa gust, nuca sau nuca de cocos!
Se taie felii! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu Ness" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany