Rulada cu Ness

Postat pe: 25-03-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
6 oua
100 grame zahar
4 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie/portocala
esenta de vanilie
Crema:
5 galbenusuri
150 grame zahar
4 linguri rase faina
400 ml lapte rece
1 pachet margarina Rama
2 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
coaja de lamaie/portocala
ness pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Blat:
Se bat albusurile spuma cu zaharul (eventual fin), zaharul vanilat, coaja de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Se adauga, in "ploaie" faina si, dupe ce se omogenizeaza, se adauga, unul cate unul galbenusurile. Se poate folosi mixer-ul. Tava de aragaz se tapeteaza cu margarina, se pune o foaie de copt care la randu-i se unge cu margarina. Se da la foc potrivit (180 grade) timp de aproximativ 30 de minute. Dupa coacere, tava se acopera cu folie stretch pentru a se inmuia.

Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul si mirodeniile, spuma. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte, cele 4 linguri de faina si cealalta jumatate de lapte. Se fierbe intr-o cratita cu fund gros, dupa care se da la racit. Dupa ce se raceste, se adauga, putin cate putin margarina, iar la final, ness dupa gust.

Crema se adauga peste blat (cam 3 sferturi), care se ruleaza. Cu cantitatea de crema ramasa se imbraca rulada.

Se poate presara, dupa gust, nuca sau nuca de cocos!
Se taie felii!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada cu Ness" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Ness