Rulada cu mousse de capsuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu mousse de capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 5 oua medii
  • 45 g indulcitor(sau 5 linguri zahar)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei coaja lamaie (½ lingurita)
  • esente de vanilie si rom (½ lingurita) ½
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Mousse de capsuni:
  • 400 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 45 g indulcitor (sau 5 linguri zahar)
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Preparare blat : Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul, esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina cernuta in crema de oua si amestecand usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. O introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt,o scoatem, o lasam sa se raceasca putin, o dezlipim usor de pe hartia de copt, o intoarcem invers pe un prosop de bucatarie umed si o rulam in el. O lasam sa se raceasca, apoi o derulam.

Preparare mousse de capsuni: Pastram 5-6 capsuni pentru ornat si restul le pasam cu blenderul. Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu indulcitorul pe foc, pentru 7-8 minute. Luam cratita de pe foc, oprim 4 linguri din piure, pentru ornat, iar peste restul punem gelatina pe care am hidratat-o timp de10 minute in 100 ml de apa rece. Amestecam bine si lasam la racit.Intre timp batem frisca si oprim 4-5 linguri pentru ornat. Peste restul de frisca, punem piureul de capsuni si amestecam bine. Intindem moussul peste foaia de rulada si rulam cat putem de strans. Ornam rulada cu frisca, piure de capsuni si capsuni feliate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia