Rulada cu Migdale

Complexitate
redusa
Rulada cu Migdale

Ingrediente

  • Umplutura
  • -90 g zahar pudra
  • -300 g crema mascarpone
  • -2 linguri lapte
  • -esenta de migdale, dupa gust
  • -25 g fulgi de migdale crude sau usor prajite in cuptor
  • Blat
  • -3 oua
  • -90 g zahar
  • -75 g faina
  • Caramel
  • -125 g zahar
  • -5 linguri apa
  • Altele
  • -unt, pentru tava
  • -fulgi de migdale, pentru decor

Mod de preparare

Umplutura
Mixati bine zaharul impreuna cu mascarpone, laptele si esenta de migdale pana obtineti o crema fina, spumoasa. Dati la rece pentru cel putin 2 ore.

Blat
Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si bateti in continuare pana ce spuma devine densa, tare si zaharul dizolvat.
Separat, combinati galbenusurile cu faina cernuta si esenta de vanilie.
Inglobati cu grija, albusurile batute, cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati aluatul intr-o tava clasica de aragaz, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.
Nivelati si dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si doar usor aurit.
Rasturnati blatul pe un servet de bucatarie umed si scoateti repede hartia de copt.
Rulati blatul ajutandu-va de prosop si lasati la racit, invelit in servet.

Desfaceti cu grija blatul, intindeti uniform crema din care opriti cateva linguri pentru finisat si presarati cu fulgi de migdale.
Rulati la loc si imbracati rulada cu crema oprita.
Presarati cu fulgi de migdale si dati la rece pana la servire (daca nu faceti caramelul).

Caramel
Topiti zaharul intr-o craticioara pana capata culoarea coniacului. Adaugati apa si lasati pe foc mic pana se ingroasa putin si se topeste zaharul, amestecand.
Dati deoparte sa se racoreasca putin.
Turnati pe o hartie pergament, presarati deasupra fulgi de migdale si lasati la racit.
Rupeti sau sfaramati grosier caramelul si decorati rulada.
Dati la rece, pentru cel mult 24 ore.

Serviti feliata.
O rulada usoara, fina…un desert perfect !

Din pacate, de data acesta, nu am pregatit si caramelul, dar voi nu renuntati la el.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti