Primul blat:
- se bat albusurile cu 6 linguri de zahar bezea, se adauga galbenusurile si apoi faina cu vanilia. Se tapeteaza tava si se baga la cuptor.
Al doilea blat se face ca si primul, doar se pune in plus cacao.
Crema
Se ard 300 g zahar pana devine putin maroniu. Intre timp se amesteca 6 linguri faina cu laptele si cu 250 g zahar si se pune peste zaharul caramelizat. Se amesteca mereu pina se face ca o ciulama. Se ia de pe foc si se amesteca cu un pachet de unt sau margarina impreuna cu vanilia.
Trecem la ansamblare. Punem blaturile unul peste altul si le taiem pe lung in patru parti egale. Punem o foaie de napolitana. Peste ea crema calda. La mijlocul foii punem o bucata de blat alb, apoi crema. Peste crema asezam o parte din blatul negru si infasuram cu marginile ramase de la napolitana peste blatul negru. Asa iese rulada este foarte aspectoasa si foarte buna.
Ies 4 rulade. Crema sa fie pusa calda fiindca altfel nu se inmoaie foaia de napolitana.
Daca aveti nelamuriri va rog sa ma intrebati. Am foarte multe retete de prajituri dar nu prea am timp sa le postez.
Este prima data cand fac dulceata de coacaze. Zilele trecute mi-a adus cineva 2 kg de coacaze negre, direct curatate de...
Dulceata de coacaze negreO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii