Primul blat:
- se bat albusurile cu 6 linguri de zahar bezea, se adauga galbenusurile si apoi faina cu vanilia. Se tapeteaza tava si se baga la cuptor.
Al doilea blat se face ca si primul, doar se pune in plus cacao.
Crema
Se ard 300 g zahar pana devine putin maroniu. Intre timp se amesteca 6 linguri faina cu laptele si cu 250 g zahar si se pune peste zaharul caramelizat. Se amesteca mereu pina se face ca o ciulama. Se ia de pe foc si se amesteca cu un pachet de unt sau margarina impreuna cu vanilia.
Trecem la ansamblare. Punem blaturile unul peste altul si le taiem pe lung in patru parti egale. Punem o foaie de napolitana. Peste ea crema calda. La mijlocul foii punem o bucata de blat alb, apoi crema. Peste crema asezam o parte din blatul negru si infasuram cu marginile ramase de la napolitana peste blatul negru. Asa iese rulada este foarte aspectoasa si foarte buna.
Ies 4 rulade. Crema sa fie pusa calda fiindca altfel nu se inmoaie foaia de napolitana.
Daca aveti nelamuriri va rog sa ma intrebati. Am foarte multe retete de prajituri dar nu prea am timp sa le postez.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSunt atat de bune....se topesc in gura!!!!Bune si cu ciocolata dar si asa simple!!!!
Fursecuri fragede cu ciocolataRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii