Rulada cu Foi de Napolitana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Primul blat
  • - 6 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 3 pliculete zahar vanilat
  • Al doilea blat
  • - 6 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 1 lingurita cacao
  • Crema
  • - 1 litru si 1/2 lapte
  • - 750 g zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 3-4 pliculete vanilie
  • - un pachet unt sau margarina
  • - 4 foi de napolitana

Mod de preparare

Primul blat:
- se bat albusurile cu 6 linguri de zahar bezea, se adauga galbenusurile si apoi faina cu vanilia. Se tapeteaza tava si se baga la cuptor.

Al doilea blat se face ca si primul, doar se pune in plus cacao.

Crema
Se ard 300 g zahar pana devine putin maroniu. Intre timp se amesteca 6 linguri faina cu laptele si cu 250 g zahar si se pune peste zaharul caramelizat. Se amesteca mereu pina se face ca o ciulama. Se ia de pe foc si se amesteca cu un pachet de unt sau margarina impreuna cu vanilia.

Trecem la ansamblare. Punem blaturile unul peste altul si le taiem pe lung in patru parti egale. Punem o foaie de napolitana. Peste ea crema calda. La mijlocul foii punem o bucata de blat alb, apoi crema. Peste crema asezam o parte din blatul negru si infasuram cu marginile ramase de la napolitana peste blatul negru. Asa iese rulada este foarte aspectoasa si foarte buna.

Ies 4 rulade. Crema sa fie pusa calda fiindca altfel nu se inmoaie foaia de napolitana.
Daca aveti nelamuriri va rog sa ma intrebati. Am foarte multe retete de prajituri dar nu prea am timp sa le postez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Desert fursecuri dalmatiene
Bucataras.RO

Desert fursecuri dalmatiene

Pe vremuri nu aduna nimeni în congelator albușurile de ouă rămase de la maioneză, sau de la unele creme. Dacă...

Desert fursecuri dalmatiene
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate