Rulada cu Crema de Branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu Crema de Branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua mai mici
  • putina sare
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie si rom
  • Optional:
  • cacao
  • Pentru umplutura:
  • 200g Ricotta
  • 5 linguri branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • Optional puteti adauga in crema si fructe proaspete sau confiate

Mod de preparare

Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt am pus putin aluat amestecat cu cacao, pentru un aspect mai frumos al ruladei, (daca vreti sa incercati si vreti sa va iasa mai frumos, folositi un pos, eu am facut cu lingura, mai rapid: d) Dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat, nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca. 20 minute.

Pentru crema: Ricotta, smantana si branza de vaci o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat in functie de cat de dulce va place, iar pentru un gust mai aromat se poate pune peste crema de branza si fructe proapete, doar atunci cand crema este intinsa pe rulada, pentru ca altfel fructele se stalcesc ...

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan cu ajutorul prosopului pe hartia de copt indepartata si rulam usor, ne ajutam din nou de hartia de copt.

Lasam putin, apoi desfacem rulada si ii punem umplutura, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata! o puteti imbunatati, se poate face si o glazura sau o pudrati cu zahar pudra, sunt foarte multe variante!

Cand s-a racit si daca nu s-a terminat, o puteti pastra la frigider, este perfecta pentru zilele calduroase!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar
4
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
Parteneri
Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut
Bucataras.RO

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

O idee super rapidă și delicioasă pentru o gustare pe placul întregii familii. Pentru a pregăti aceste Sendvișuri...

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri