Rulada cu Crema

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja lamaie
  • esente
  • ½ plic praf copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente pt crema
  • 100 g unt
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea, apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare (tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartie in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie, il umplem cu crema si rulam din nou.
Crema:
Peste cacao amestecata cu zaharul se toarna apa, se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul. Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao, se mai tine pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta.
Cand compozitia s-a racit se amesteca cu untul si se mixeaza bine.
Frisca pentru ornat:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie