Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga esentele si coaja de lamaie. Se toarna in fir subtire peste bezea, apoi incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava mare (tava de aragaz) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit la foc mediu pentru 15-20 minute. Scoatem blatul si il rulam imediat cu hartie in care a fost copt. Cand s-a racit il desfacem din hartie, il umplem cu crema si rulam din nou.
Crema:
Peste cacao amestecata cu zaharul se toarna apa, se amesteca cu telul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul. Galbenusurile se bat bine cu furculita si se toarna peste crema de cacao, se mai tine pe foc pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga esenta.
Cand compozitia s-a racit se amesteca cu untul si se mixeaza bine.
Frisca pentru ornat:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Cand s-a racit se da la frigider cateva ore, de preferinta se lasa peste noapte. Cand este racita se mixeaza bine si se orneaza rulada cu ea.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofuAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii