Rulada `Asteroid`

Complexitate
redusa
Rulada `Asteroid`

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 150 gr nuca
  • 3 galbenusuri oua
  • 300 ml frisca
  • 3 linguri smantana (grasime 20%)
  • 1 plic gelatina alba
  • fin maruntita (Dr Oetker 10 g )
  • 150 gr rama moale (unt)
  • 150 gr zahar praf
  • 2 linguri Rom
  • piscoturi
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca taiata si lasam impreuna cu zaharul caramelizat pe foc inca 1 minut. Zaharul topit il rasturnam pe o tava unsa cu ulei si lasam sa se intareasca. Dupa ce a racit, il vom zdrobi in asa fel incat sa nu il maruntim prea tare (sa mai ramana si bucatele de caramel).

Cele 3 galbenusuri de ou se amesteca cu 150 gr rama (unt) moale, 150 gr zahar praf pana devine omogena. Se adauga la aceasta compozitie si cele 2 linguri Rom si amestecam.

Plicul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa stea circa 20 minute dupa care punem vasul la incalzit pe flacara (atentie!!! nu lasati sa fiarba, doar sa se incalzeasca usor) pana se dizolva gelatina. Lasam sa raceasca si gelatina si o adaugam la crema de ou.

Frisca, 300 ml se mixeaza si inainte de a se intari adaugam si 3 linguri smantana si continuam mai departe sa mixam pana frisca se intareste. Amestecam frisca batuta cu crema de ou si adaugam jumate din caramelul zdrobit continuand sa amestecam pana totul se incorporeaza.

Intr-o forma de cozonac asezam folie alimentara (puteti folosi si alte tipuri de forme), lasand pe margini un surplus, Asezam un rand de piscoturi, peste care punem o parte din crema, iar punem un rand de piscoturi, si tot asa pana teminam crema. Ultimul strat va fi de piscot. Acoperim totul cu surplusul de folie si dam forma la rece pentru cel putin 5-6 ore (eu l-am lasat la rece pentru 12 ore).
Se scoate din forma pe o tava, farfurie si se orneaza cu frisca sau glazura de ciocolata. Restul de caramel se presara peste frisca (glazura).

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Mini rulada cu zmeura
2
Dulciuri

Mini rulada cu zmeura

Mini rulada cu zmeura
Supa crema de linte rosie
3
Salata de morcovi cu telina
4
Salate

Salata de morcovi cu telina

Salata de morcovi cu telina
Gofre cu zmeura
5
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Parteneri
Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul  200
Bucataras.RO

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200

In sfarsit am ajuns si eu la 200 de retete impartasite cu voi, oameni dragi, buni si zambiciosi! >:D< :-*

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri