Rulada `Asteroid`

Complexitate
redusa
Rulada `Asteroid`

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 150 gr nuca
  • 3 galbenusuri oua
  • 300 ml frisca
  • 3 linguri smantana (grasime 20%)
  • 1 plic gelatina alba
  • fin maruntita (Dr Oetker 10 g )
  • 150 gr rama moale (unt)
  • 150 gr zahar praf
  • 2 linguri Rom
  • piscoturi
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca taiata si lasam impreuna cu zaharul caramelizat pe foc inca 1 minut. Zaharul topit il rasturnam pe o tava unsa cu ulei si lasam sa se intareasca. Dupa ce a racit, il vom zdrobi in asa fel incat sa nu il maruntim prea tare (sa mai ramana si bucatele de caramel).

Cele 3 galbenusuri de ou se amesteca cu 150 gr rama (unt) moale, 150 gr zahar praf pana devine omogena. Se adauga la aceasta compozitie si cele 2 linguri Rom si amestecam.

Plicul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa stea circa 20 minute dupa care punem vasul la incalzit pe flacara (atentie!!! nu lasati sa fiarba, doar sa se incalzeasca usor) pana se dizolva gelatina. Lasam sa raceasca si gelatina si o adaugam la crema de ou.

Frisca, 300 ml se mixeaza si inainte de a se intari adaugam si 3 linguri smantana si continuam mai departe sa mixam pana frisca se intareste. Amestecam frisca batuta cu crema de ou si adaugam jumate din caramelul zdrobit continuand sa amestecam pana totul se incorporeaza.

Intr-o forma de cozonac asezam folie alimentara (puteti folosi si alte tipuri de forme), lasand pe margini un surplus, Asezam un rand de piscoturi, peste care punem o parte din crema, iar punem un rand de piscoturi, si tot asa pana teminam crema. Ultimul strat va fi de piscot. Acoperim totul cu surplusul de folie si dam forma la rece pentru cel putin 5-6 ore (eu l-am lasat la rece pentru 12 ore).
Se scoate din forma pe o tava, farfurie si se orneaza cu frisca sau glazura de ciocolata. Restul de caramel se presara peste frisca (glazura).

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Carpati
2
Dulciuri

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati
Spaghetti carbonara - reteta delicioasa
3
Carte de bucate

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos...

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat