Ingrediente
● 150 g faina |
● 1 lingurita praf de copt |
● 290 g zahar |
● 65 g unt |
● 4 oua |
● 500 ml lapte |
● 500 g branza de vaci degresata |
● 150 ml ulei |
● 1-2 plicuri zahar vanilat |
● sucul de la 1 lamaie |
● 1 plic praf de budinca de vanilie (sau de lamiae) |
Mod de preparare
Amestecati faina cu praful de copt, cerneti impreuna si framantati un aluat cu 65 g zahar, fulgi de unt si 1 ou.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece, in frigider pentru cel putin 30 min.
Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
Separati 2 oua.
Amestecati branza de vaci paserata, cu ulei, 175 g zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Inglobati praful de budinca, laptele, 1 ou si galbenusurile.
Ungeti o forma de tort cu peretii detasabili (puteti folosi si forma de tarta)(cu diametrul de 26 cm) sau tapetati cu hartie de copt.
Din 2/3 din cantitatea de aluat intindeti o foaie circulara cu care imbracati fundul si peretii tavii.
Din restul aluatului faceti un rulou pe care-l veti aseza pe marginile formei.
Umpleti cu amestecul de branza, pus peste aluat. Este de consistenta smantanii? Nu va impacientati! Asa trebuie sa fie!
Dati la cuptorul incins pentru 75 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt, se aureste frumos, iar compozitia de branza capata aspectul unei creme bine inchegate.
Spre sfarsitul perioadei de coacere bateti albusurile cu 50 g zahar, spuma tare.
Puneti bezeaua, cu lingura, peste prajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru inca 10 min, la foc moderat, spre mic, astfel ca bezeaua sa capete o usoara tenta aurie si este inchegata.
Scoateti din cuptor si din tava, asa fierbinte, asezati-o repede pe un gratar si acoperiti-o IMEDIAT cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma a roua dulcea pe bezea.
Lasati-o asa acoperita pana se raceste.
Portionati-o si serviti-o numai dupa racirea completa!
Are un gust si aspect deosebit!
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Roua Dulce A Diminetii" nu uita sa ii faci un review.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece, in frigider pentru cel putin 30 min.
Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
Separati 2 oua.
Amestecati branza de vaci paserata, cu ulei, 175 g zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Inglobati praful de budinca, laptele, 1 ou si galbenusurile.
Ungeti o forma de tort cu peretii detasabili (puteti folosi si forma de tarta)(cu diametrul de 26 cm) sau tapetati cu hartie de copt.
Din 2/3 din cantitatea de aluat intindeti o foaie circulara cu care imbracati fundul si peretii tavii.
Din restul aluatului faceti un rulou pe care-l veti aseza pe marginile formei.
Umpleti cu amestecul de branza, pus peste aluat. Este de consistenta smantanii? Nu va impacientati! Asa trebuie sa fie!
Dati la cuptorul incins pentru 75 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt, se aureste frumos, iar compozitia de branza capata aspectul unei creme bine inchegate.
Spre sfarsitul perioadei de coacere bateti albusurile cu 50 g zahar, spuma tare.
Puneti bezeaua, cu lingura, peste prajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru inca 10 min, la foc moderat, spre mic, astfel ca bezeaua sa capete o usoara tenta aurie si este inchegata.
Scoateti din cuptor si din tava, asa fierbinte, asezati-o repede pe un gratar si acoperiti-o IMEDIAT cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma a roua dulcea pe bezea.
Lasati-o asa acoperita pana se raceste.
Portionati-o si serviti-o numai dupa racirea completa!
Are un gust si aspect deosebit!
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Roua Dulce A Diminetii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.07.2011 14:24:03
arata super o sa incerc si eu