Roua Dulce A Diminetii

Complexitate
redusa
Roua Dulce A Diminetii

Ingrediente

  • -150 g faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -290 g zahar
  • -65 g unt
  • -4 oua
  • -500 ml lapte
  • -500 g branza de vaci degresata
  • -150 ml ulei
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • -sucul de la 1 lamaie
  • -1 plic praf de budinca de vanilie (sau de lamiae)

Mod de preparare

Amestecati faina cu praful de copt, cerneti impreuna si framantati un aluat cu 65 g zahar, fulgi de unt si 1 ou.

Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece, in frigider pentru cel putin 30 min.

Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.

Separati 2 oua.

Amestecati branza de vaci paserata, cu ulei, 175 g zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Inglobati praful de budinca, laptele, 1 ou si galbenusurile.

Ungeti o forma de tort cu peretii detasabili (puteti folosi si forma de tarta)(cu diametrul de 26 cm) sau tapetati cu hartie de copt.
Din 2/3 din cantitatea de aluat intindeti o foaie circulara cu care imbracati fundul si peretii tavii.

Din restul aluatului faceti un rulou pe care-l veti aseza pe marginile formei.

Umpleti cu amestecul de branza, pus peste aluat. Este de consistenta smantanii? Nu va impacientati! Asa trebuie sa fie!
Dati la cuptorul incins pentru 75 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt, se aureste frumos, iar compozitia de branza capata aspectul unei creme bine inchegate.

Spre sfarsitul perioadei de coacere bateti albusurile cu 50 g zahar, spuma tare.

Puneti bezeaua, cu lingura, peste prajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru inca 10 min, la foc moderat, spre mic, astfel ca bezeaua sa capete o usoara tenta aurie si este inchegata.

Scoateti din cuptor si din tava, asa fierbinte, asezati-o repede pe un gratar si acoperiti-o IMEDIAT cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma a€œ roua dulcea€ pe bezea.

Lasati-o asa acoperita pana se raceste.

Portionati-o si serviti-o numai dupa racirea completa!

Are un gust si aspect deosebit!

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Parteneri
Galuste cu prune
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Ma intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final. Mie mi s-au parut destul de bune...

Galuste cu prune
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri