Amestecati faina cu praful de copt, cerneti impreuna si framantati un aluat cu 65 g zahar, fulgi de unt si 1 ou.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece, in frigider pentru cel putin 30 min.
Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
Separati 2 oua.
Amestecati branza de vaci paserata, cu ulei, 175 g zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Inglobati praful de budinca, laptele, 1 ou si galbenusurile.
Ungeti o forma de tort cu peretii detasabili (puteti folosi si forma de tarta)(cu diametrul de 26 cm) sau tapetati cu hartie de copt.
Din 2/3 din cantitatea de aluat intindeti o foaie circulara cu care imbracati fundul si peretii tavii.
Din restul aluatului faceti un rulou pe care-l veti aseza pe marginile formei.
Umpleti cu amestecul de branza, pus peste aluat. Este de consistenta smantanii? Nu va impacientati! Asa trebuie sa fie!
Dati la cuptorul incins pentru 75 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt, se aureste frumos, iar compozitia de branza capata aspectul unei creme bine inchegate.
Spre sfarsitul perioadei de coacere bateti albusurile cu 50 g zahar, spuma tare.
Puneti bezeaua, cu lingura, peste prajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru inca 10 min, la foc moderat, spre mic, astfel ca bezeaua sa capete o usoara tenta aurie si este inchegata.
Scoateti din cuptor si din tava, asa fierbinte, asezati-o repede pe un gratar si acoperiti-o IMEDIAT cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma a roua dulcea pe bezea.
Lasati-o asa acoperita pana se raceste.
Portionati-o si serviti-o numai dupa racirea completa!
Are un gust si aspect deosebit!
POFTA BUNA!
Un fel principal numai bun pentru vegetarieni și în zilele de post! Spor și poftă bună!
Curry din linte si spanac la slow cooker Crock PotReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii