Se amesteca toate ingredientele necesare pentru foaie si se framanta un aluat care apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider pana cand preparam umplutura.
Se incinge cuptorul la 175 grade.
Se freaca oul si cele doua galbenusuri cu zahar si zahar vanilat, se adauga branza, uleiul (treptat), sucul de lamaie si praful de budinca diluat in lapte. Puteti folosi mixerul. Astfel crema devine mai fina.
Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. (se poate folosi hartie de copt) Se intinde o foaie circulara din 2/3 din cantitatea de aluat si se aseaza in forma. Din restul de aluat se face un rulou care se aseaza pe marginea formei. Se umple cu branza, se niveleaza si se coace la cuptor 75 min.
Se bat albusurile cu zahar. Bezeaua se aseaza cu lingura pe prajitura, apoi se mai coace 10 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, acoperita cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma "roua".
Secretele bucatariei - mai 2009 pagina 62. e foarte buna!
Tarator este o supa rece de iaurt si castraveti specifica, din cate stiu eu, Bulgariei si tarilor invecinate. Este un pic...
TaratorDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii