Roua Dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaie :
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 65 g zahar
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura :
  • 2 galbenusuri si un ou
  • 175 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • Bezea :
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele necesare pentru foaie si se framanta un aluat care apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider pana cand preparam umplutura.

Se incinge cuptorul la 175 grade.

Se freaca oul si cele doua galbenusuri cu zahar si zahar vanilat, se adauga branza, uleiul (treptat), sucul de lamaie si praful de budinca diluat in lapte. Puteti folosi mixerul. Astfel crema devine mai fina.

Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. (se poate folosi hartie de copt) Se intinde o foaie circulara din 2/3 din cantitatea de aluat si se aseaza in forma. Din restul de aluat se face un rulou care se aseaza pe marginea formei. Se umple cu branza, se niveleaza si se coace la cuptor 75 min.

Se bat albusurile cu zahar. Bezeaua se aseaza cu lingura pe prajitura, apoi se mai coace 10 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, acoperita cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma "roua".
Secretele bucatariei - mai 2009 pagina 62. e foarte buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste fusilli cu sos si masline
2
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Briose cu migdale si cacao
Bucataras.RO

Briose cu migdale si cacao

Am adaptat o reteta dintr-o revista GoodFood si iata ce a iesit:

Briose cu migdale si cacao
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia