Se amesteca toate ingredientele necesare pentru foaie si se framanta un aluat care apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider pana cand preparam umplutura.
Se incinge cuptorul la 175 grade.
Se freaca oul si cele doua galbenusuri cu zahar si zahar vanilat, se adauga branza, uleiul (treptat), sucul de lamaie si praful de budinca diluat in lapte. Puteti folosi mixerul. Astfel crema devine mai fina.
Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. (se poate folosi hartie de copt) Se intinde o foaie circulara din 2/3 din cantitatea de aluat si se aseaza in forma. Din restul de aluat se face un rulou care se aseaza pe marginea formei. Se umple cu branza, se niveleaza si se coace la cuptor 75 min.
Se bat albusurile cu zahar. Bezeaua se aseaza cu lingura pe prajitura, apoi se mai coace 10 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, acoperita cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma "roua".
Secretele bucatariei - mai 2009 pagina 62. e foarte buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii