Roua Dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaie :
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 65 g zahar
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • Umplutura :
  • 2 galbenusuri si un ou
  • 175 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • Bezea :
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele necesare pentru foaie si se framanta un aluat care apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider pana cand preparam umplutura.

Se incinge cuptorul la 175 grade.

Se freaca oul si cele doua galbenusuri cu zahar si zahar vanilat, se adauga branza, uleiul (treptat), sucul de lamaie si praful de budinca diluat in lapte. Puteti folosi mixerul. Astfel crema devine mai fina.

Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. (se poate folosi hartie de copt) Se intinde o foaie circulara din 2/3 din cantitatea de aluat si se aseaza in forma. Din restul de aluat se face un rulou care se aseaza pe marginea formei. Se umple cu branza, se niveleaza si se coace la cuptor 75 min.

Se bat albusurile cu zahar. Bezeaua se aseaza cu lingura pe prajitura, apoi se mai coace 10 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, acoperita cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma "roua".
Secretele bucatariei - mai 2009 pagina 62. e foarte buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa