Roua Dulce

Postat pe: 11-03-2011
(0)

Ingrediente

Foaie :
150 g faina
1 lingurita praf de copt
65 g zahar
65 g unt
1 ou
Umplutura :
2 galbenusuri si un ou
175 g zahar
500 g branza de vaci
150 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
sucul de la 1 lamaie
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
Bezea :
2 albusuri
50 g zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se amesteca toate ingredientele necesare pentru foaie si se framanta un aluat care apoi se inveleste in folie si se lasa la frigider pana cand preparam umplutura.

Se incinge cuptorul la 175 grade.

Se freaca oul si cele doua galbenusuri cu zahar si zahar vanilat, se adauga branza, uleiul (treptat), sucul de lamaie si praful de budinca diluat in lapte. Puteti folosi mixerul. Astfel crema devine mai fina.

Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. (se poate folosi hartie de copt) Se intinde o foaie circulara din 2/3 din cantitatea de aluat si se aseaza in forma. Din restul de aluat se face un rulou care se aseaza pe marginea formei. Se umple cu branza, se niveleaza si se coace la cuptor 75 min.

Se bat albusurile cu zahar. Bezeaua se aseaza cu lingura pe prajitura, apoi se mai coace 10 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, acoperita cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma "roua".
Secretele bucatariei - mai 2009 pagina 62. e foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Roua Dulce" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Roua Dulce