Pentru foi se amesteca ingredientele uscate ( faina, zaharul, cacaua, praful de copt) si se adauga untura cu care se amesteca bine pana se incorporeaza bine . Se adauga smantana si se framanta pana rezulta un aluat omogen care se poate intinde. Se imparte in doua si se coc doua foi pe dosul tavii unse cu ulei pentru 10-15 minute.
Se trece la prepararea primei creme de cocos astfel: Se bat albusurile de la oua pana spuma devine tare apoi se adauga si zaharul treptat amestecandu-se incontinuu pana se dizolva. Se adauga si nuca de cocos. Se pune si budinca de vanilie la fiert respectand instructiunile care sunt trecute pe plicul de budinca doar ca se pune 350 ml de lapte in loc de 500. Se lasa la racit budinca, ce se amesteca apoi cu albusurile si cu nuca de cocos. Aceasta crema se pune intre cele doua foi coapte.
Pentru crema de vanilie, se amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu faina impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele si se pune la fiert pana se ingroasa.
Se lasa la racit. Intre timp se freaca cu mixerul margarina cu pliculetul de zahar vaniliat iar crema cand este rece se adauga putin din ea peste margarina. Crema obtinuta se intinde peste foaia de cacao. Deasupra cremei de vanilie se pune glazura obtinuta astfel: Se pune untul la topit impreuna cu ciocolata cand sunt topite se mai lasa 1 minut sau 2 minute sa se mai raceasca apoi se intinde peste crema de vanilie cu mare grija , ornam cu nuca de cocos deasupra.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm primit aceste cosulete de hartie de la draga de Laura si normal ca imediat a trebuit sa fac ceva bun sa vi le arat si voua :)
Cupcakes cu cafeaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii