Rasfatul Simturilor

Complexitate
redusa
Rasfatul Simturilor

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - 230 g zahar
  • - coaja rasa de la 2 portocale netratate (neceruite)
  • - 70 ml suc de portocale, proaspat stors
  • - 400 g amestec de ciocolata rasa, ½ neagra si ½ alba sau doar amaruie
  • - 250 g unt moale, taiat bucatele
  • - 50 g faina
  • - zahar pudra vanilat, pentru ornat

Mod de preparare

Mixati ouale cu 130 g zahar pentru 3-4 min sau pana cand isi tripleaza volumul si capata un aspect cremos, pufos si aerat. Inglobati coaja rasa de portocala. Separat, puneti pe foc mic restul de zahar impreuna cu sucul de portocala si lasati pana se topeste zaharul.

Luati de pe foc, adaugati ciocolata rasa si amestecati repede si energic, pana ce aceasta este topita.
Imediat inglobati untul si frecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca. Adaugati compozitia cu oua, lingura cu lingura, amestecand usor dupa fiecare pana la incorporarea completa.

Puneti faina cernuta si amestecati usor, prin rasturnare de sus in jos.
Turnati intr-o forma rotunda (diametrul 26 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezati forma intr-o alta tava cu pereti inalti si turnati apa fierbinte pana la ½ din inaltimea formei cu prajitura.

Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru aproximativ 1 ora sau pana ce prajitura este inchegata, ferma si prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Transferati din tava cu apa pe un gratar si lasati la racit in forma, apoi scoateti-o pe un platou prin rasturnare.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
3
Dulciuri

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Tort de clatite cu budinca
4
Dulciuri

Tort de clatite cu budinca

Tort de clatite cu budinca
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata