Intr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna apa calduta. Se amesteca usor impreuna cu 2 lg faina si se lasa sa se activeze drojdia.
Intre timp se incalzeste usor apa impreuna cu 100 g zahar si zaharl vanilat si se amesteca pana se topeste acesta.
Dupa ce s-a activat drojdia, se pune 1 lgt coaja rasa de lamaie si se amesteca usor dinspre inerioe spre margini incorporand faina. Se toarna putin cate putin apa calduta pana se incorporeaza toata faina si se poate framanta.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata si se framanta. Se adauga apoi margarina taiat cubulete si se continua framantarea pana se incorporeaza bine in aluat. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se ia jumatate din cantitatea de aluat si se intinde in foaie dreptunghiulara. Halvaua se da pe razatoarea cu gauri mari si se intinde pe toata suprafata aluatului. Se ruleaza si se pune intr-o tava de cozonac.
La fel se procedeaza cu restul de aluat dar de aceasta data se pune rahatul taiat in bucati mici. Se lasa sa mai dospeasca in tavi inca 15-20 de minute.
Se pensuleaza cu apa deasupra si se presara zahar brun. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 40-45 de minute.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii