Putisoare cu Nuca

Postat pe: 06-02-2013
(1)

Ingrediente

Ingrediente:
500 gr cartofi
250 gr faina alba
1 ou
sare
miez de nunca - cit sta intr-o farfurie de supa
zahar dupa gust
pesmet cit luam in 2 pumni
unt - cit o nunca

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja sau curatati, la abur sau in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca putin, daca sunt cu coaja ii curatam si ii radem pe razatoare (eu am folosit unelata cu gaurele pentru strivit cartofii).

Adaugam oul, sarea si faina mai intii o parte, framintam si mai adaugm, depi9nde de cartofi si de tipul fainii daca oi adaugam toata sau mai putina.

Din aluatul astfel obtinut si care nu trebuie sa fie nici foarte tare dar nici lipicios facem suluri sau chiar rupem bucati cit o bila cu diametrul de 1. 5 cm, apoi feicare bucata o frecam intrre palme ca sa ii dam o forma lunguiata, de dimensiunea degetului mic cca.

Punem apa la fiert, adaugam sare si cind clocoteste varsam putisoarele. Trecem cu lingura cu coada lunga prin oala ca sa nu se lipeasca de fund si cind se ridica la suprafata sunt gata fierte. Le scoatem cu o strecuratoare sau cu paleta cu gaurele.

Separat intr-o tigaie punem untul cu pesmetul si nuca macinata sa se caleasca, cind isi schimba culoarea adaugam zaharul, amestecam bine si stingem foicul imediat. Adaugam putisoarele si amestecm cu grija sa nu le rupem.

Servim.
Cine vrea poate sa adauge scortisoara, eu nu am pus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Putisoare cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

viosinaia
•  09.02.2013 08:27:58

mi-ai adus aminte de copilarie,cind facea mama pt noi copii cu zahar,iar pt tata taia aluatul cu un paharel si le facea sarate si cu putin piper ca sa merga cu bere.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Putisoare cu Nuca