Putisoare cu Nuca

Complexitate
redusa
Putisoare cu Nuca

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr cartofi
  • 250 gr faina alba
  • 1 ou
  • sare
  • miez de nunca - cit sta intr-o farfurie de supa
  • zahar dupa gust
  • pesmet cit luam in 2 pumni
  • unt - cit o nunca

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja sau curatati, la abur sau in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca putin, daca sunt cu coaja ii curatam si ii radem pe razatoare (eu am folosit unelata cu gaurele pentru strivit cartofii).

Adaugam oul, sarea si faina mai intii o parte, framintam si mai adaugm, depi9nde de cartofi si de tipul fainii daca oi adaugam toata sau mai putina.

Din aluatul astfel obtinut si care nu trebuie sa fie nici foarte tare dar nici lipicios facem suluri sau chiar rupem bucati cit o bila cu diametrul de 1. 5 cm, apoi feicare bucata o frecam intrre palme ca sa ii dam o forma lunguiata, de dimensiunea degetului mic cca.

Punem apa la fiert, adaugam sare si cind clocoteste varsam putisoarele. Trecem cu lingura cu coada lunga prin oala ca sa nu se lipeasca de fund si cind se ridica la suprafata sunt gata fierte. Le scoatem cu o strecuratoare sau cu paleta cu gaurele.

Separat intr-o tigaie punem untul cu pesmetul si nuca macinata sa se caleasca, cind isi schimba culoarea adaugam zaharul, amestecam bine si stingem foicul imediat. Adaugam putisoarele si amestecm cu grija sa nu le rupem.

Servim.
Cine vrea poate sa adauge scortisoara, eu nu am pus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa