Putisoare cu Nuca

Complexitate
redusa
Putisoare cu Nuca

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr cartofi
  • 250 gr faina alba
  • 1 ou
  • sare
  • miez de nunca - cit sta intr-o farfurie de supa
  • zahar dupa gust
  • pesmet cit luam in 2 pumni
  • unt - cit o nunca

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja sau curatati, la abur sau in apa cu sare, ii lasam sa se raceasca putin, daca sunt cu coaja ii curatam si ii radem pe razatoare (eu am folosit unelata cu gaurele pentru strivit cartofii).

Adaugam oul, sarea si faina mai intii o parte, framintam si mai adaugm, depi9nde de cartofi si de tipul fainii daca oi adaugam toata sau mai putina.

Din aluatul astfel obtinut si care nu trebuie sa fie nici foarte tare dar nici lipicios facem suluri sau chiar rupem bucati cit o bila cu diametrul de 1. 5 cm, apoi feicare bucata o frecam intrre palme ca sa ii dam o forma lunguiata, de dimensiunea degetului mic cca.

Punem apa la fiert, adaugam sare si cind clocoteste varsam putisoarele. Trecem cu lingura cu coada lunga prin oala ca sa nu se lipeasca de fund si cind se ridica la suprafata sunt gata fierte. Le scoatem cu o strecuratoare sau cu paleta cu gaurele.

Separat intr-o tigaie punem untul cu pesmetul si nuca macinata sa se caleasca, cind isi schimba culoarea adaugam zaharul, amestecam bine si stingem foicul imediat. Adaugam putisoarele si amestecm cu grija sa nu le rupem.

Servim.
Cine vrea poate sa adauge scortisoara, eu nu am pus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos