Pumpkin Pie Sau Placinta Delicata cu Dovleac

Complexitate
redusa
Pumpkin Pie Sau Placinta Delicata cu Dovleac

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 150 g faina
  • - 1 ou
  • - 50 g zahar
  • - 50 g unt
  • - 1 lingurita coaja de portocala
  • - putina sare
  • Umplutura:
  • - 3 oua
  • - 11 g zahar
  • - 120 g frisca lichida sau smantana
  • - 425 g pireu de dovleac
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 1/2 lingurita zenzero
  • - putina sare
  • Altele:
  • - migdale sau nuci macinate (optional)

Mod de preparare

Tava 22 cm.

Se coace pe abur dovleacul din care se face un pireu.

Se pune faina, zaharul, oul, untul, sarea si coaja de portocala intr-un castron si se face aluatul care se lasa 30 min la frigider in folie alimentara.

Dupa care se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava unsa si infainata, eu am pus si hartie de copt. Si se da din nou la frigider pana pregatim umplutura.

Se amestea ouale, frisca lichida sau smantana cu zaharul, scortisoara si zenzerul, sarea si la urma pireul de dovleac.

Daca vrem sa ramana un aluat frumos copt si uscat sa nu fie umed peste foaia din tava intepata cu furculita se pune cateva linguri de migdale macinate sau nuci dupa care se adauga umplutura.

Se da la cuptor la 200 ° pentru 10 min dupa care se coace la 170 ° pentru 40 min.

Se face testul cu lama unui cutit intepam pe margine si aceasta trebuie sa fie aproape uscata dar mijlocul placintei trebuie sa aibe un aspect putin ud.

Se lasa la racit bine si se serveste cu frisca batuta sau inchetata de vanilie: buuun: : buuun:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa