Pumpkin Pie Sau Placinta Delicata cu Dovleac

Complexitate
redusa
Pumpkin Pie Sau Placinta Delicata cu Dovleac

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 150 g faina
  • - 1 ou
  • - 50 g zahar
  • - 50 g unt
  • - 1 lingurita coaja de portocala
  • - putina sare
  • Umplutura:
  • - 3 oua
  • - 11 g zahar
  • - 120 g frisca lichida sau smantana
  • - 425 g pireu de dovleac
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 1/2 lingurita zenzero
  • - putina sare
  • Altele:
  • - migdale sau nuci macinate (optional)

Mod de preparare

Tava 22 cm.

Se coace pe abur dovleacul din care se face un pireu.

Se pune faina, zaharul, oul, untul, sarea si coaja de portocala intr-un castron si se face aluatul care se lasa 30 min la frigider in folie alimentara.

Dupa care se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava unsa si infainata, eu am pus si hartie de copt. Si se da din nou la frigider pana pregatim umplutura.

Se amestea ouale, frisca lichida sau smantana cu zaharul, scortisoara si zenzerul, sarea si la urma pireul de dovleac.

Daca vrem sa ramana un aluat frumos copt si uscat sa nu fie umed peste foaia din tava intepata cu furculita se pune cateva linguri de migdale macinate sau nuci dupa care se adauga umplutura.

Se da la cuptor la 200 ° pentru 10 min dupa care se coace la 170 ° pentru 40 min.

Se face testul cu lama unui cutit intepam pe margine si aceasta trebuie sa fie aproape uscata dar mijlocul placintei trebuie sa aibe un aspect putin ud.

Se lasa la racit bine si se serveste cu frisca batuta sau inchetata de vanilie: buuun: : buuun:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Painici Laugenbrot
Bucataras.RO

Painici Laugenbrot

Le-au facut multe fete si am zis sa fac si eu. Foarte bune. "Retete de post creative"

Painici Laugenbrot
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia