Pumpkin Pie Sau Placinta Delicata cu Dovleac

Complexitate
redusa
Pumpkin Pie Sau Placinta Delicata cu Dovleac

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 150 g faina
  • - 1 ou
  • - 50 g zahar
  • - 50 g unt
  • - 1 lingurita coaja de portocala
  • - putina sare
  • Umplutura:
  • - 3 oua
  • - 11 g zahar
  • - 120 g frisca lichida sau smantana
  • - 425 g pireu de dovleac
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 1/2 lingurita zenzero
  • - putina sare
  • Altele:
  • - migdale sau nuci macinate (optional)

Mod de preparare

Tava 22 cm.

Se coace pe abur dovleacul din care se face un pireu.

Se pune faina, zaharul, oul, untul, sarea si coaja de portocala intr-un castron si se face aluatul care se lasa 30 min la frigider in folie alimentara.

Dupa care se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava unsa si infainata, eu am pus si hartie de copt. Si se da din nou la frigider pana pregatim umplutura.

Se amestea ouale, frisca lichida sau smantana cu zaharul, scortisoara si zenzerul, sarea si la urma pireul de dovleac.

Daca vrem sa ramana un aluat frumos copt si uscat sa nu fie umed peste foaia din tava intepata cu furculita se pune cateva linguri de migdale macinate sau nuci dupa care se adauga umplutura.

Se da la cuptor la 200 ° pentru 10 min dupa care se coace la 170 ° pentru 40 min.

Se face testul cu lama unui cutit intepam pe margine si aceasta trebuie sa fie aproape uscata dar mijlocul placintei trebuie sa aibe un aspect putin ud.

Se lasa la racit bine si se serveste cu frisca batuta sau inchetata de vanilie: buuun: : buuun:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Prajitura cu piure de dovleac
Bucataras.RO

Prajitura cu piure de dovleac

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

Prajitura cu piure de dovleac
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate