Tava 22 cm.
Se coace pe abur dovleacul din care se face un pireu.
Se pune faina, zaharul, oul, untul, sarea si coaja de portocala intr-un castron si se face aluatul care se lasa 30 min la frigider in folie alimentara.
Dupa care se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava unsa si infainata, eu am pus si hartie de copt. Si se da din nou la frigider pana pregatim umplutura.
Se amestea ouale, frisca lichida sau smantana cu zaharul, scortisoara si zenzerul, sarea si la urma pireul de dovleac.
Daca vrem sa ramana un aluat frumos copt si uscat sa nu fie umed peste foaia din tava intepata cu furculita se pune cateva linguri de migdale macinate sau nuci dupa care se adauga umplutura.
Se da la cuptor la 200 ° pentru 10 min dupa care se coace la 170 ° pentru 40 min.
Se face testul cu lama unui cutit intepam pe margine si aceasta trebuie sa fie aproape uscata dar mijlocul placintei trebuie sa aibe un aspect putin ud.
Se lasa la racit bine si se serveste cu frisca batuta sau inchetata de vanilie: buuun: : buuun:
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii