Profiterol

Complexitate
redusa
Profiterol

Ingrediente

  • Coji:
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Crema de vanilie:
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr margarina
  • sare
  • vanilina
  • Sos de ciocolata:
  • 150gr zahar
  • 100ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 50 gr margarina
  • esenta de rom
  • 400 gr inghetata
  • 400 ml frisca

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)

Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea:
Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaja 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti). Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata
Aceasta prajitura o mancam cu placere prin anii 80 intr-o mare cofetarie din Iasi. Desi era mai scumpa decat celelalte prajituri(12 lei) imi amintesc ca totdeauna gaseam cu greu o masa libera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie