Profiterol

Postat pe: 27-09-2010
(10)

Ingrediente

Coji:
100ml ulei
200ml apa
200 gr faina
4 oua
sare
Crema de vanilie:
650 ml lapte
3 oua
225 gr zahar
125 gr faina
50 gr margarina
sare
vanilina
Sos de ciocolata:
150gr zahar
100ml lapte
3 lg cacao
50 gr margarina
esenta de rom
400 gr inghetata
400 ml frisca

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)

Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea:
Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaja 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti). Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata
Aceasta prajitura o mancam cu placere prin anii 80 intr-o mare cofetarie din Iasi. Desi era mai scumpa decat celelalte prajituri(12 lei) imi amintesc ca totdeauna gaseam cu greu o masa libera.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Profiterol" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

maricel1974
•  13.10.2015 11:37:55

Salut! Cred ca am mancat la aceeasi cofetarie aceasta bunatate. :) Spune-mi te rog cate portii ies din aceste cantitati. Multumesc frumos!

iacobitza
•  06.09.2013 15:47:13

Azi am incercat aceasta reteta pentru prima oara ,au iesit minunate .Felicitari pentru reteta...as avea o mica mentiune eu am pus 5 oua pentru ca mi s-a parut un pic cam tare aluatul cu 4 dar asa depinde de marimea oualelor.Multumesc pentru reteta!

alinaalbina
•  07.03.2013 10:54:48

Draga, Lory, multumesc din inima pentru aceasta reteta de profiterol, este super gustoasa si o fac cu mare placere pentru familia mea! Sa-ti dea Domnul multa sanatate pentru veridicitatea retetei. Prima data am avut emotii ca nu-mi va ajunge crema, dar mi-a mai ramasun pic. Totul e calculatca sa-ti iasa! Si nu oricum, ci perfect! Azi o fac iar, pentru mama soacra si cumnatele mele! Sper sa fie incantate ca si mine. Inca o data, mersic!

alinaalbina
•  07.03.2013 10:53:42

Draga, Lory, multumesc din inima pentru aceasta reteta de profiterol, este super gustoasa si o fac cu mare placere pentru familia mea! Sa-ti dea Domnul multa sanatate pentru veridicitatea retetei. Prima data am avut emotii ca nu-mi va ajunge crema, dar mi-a mai ramasun pic. Totul e calculatca sa-ti iasa! Si nu oricum, ci perfect! Azi o fac iar, pentru mama soacra si cumnatele mele! Sper sa fie incantate ca si mine. Inca o data, mersic!

ely1001
•  23.10.2011 00:01:55

Aceasta este reteta adevarata!

oanatarna
•  08.04.2010 17:41:24

Multumesc pentru reteta, in sfarsit am reusit sa fac profiterole :)) !
Mai incercasem si alte retete, dar cam fara succes, iar asta e pe departe cea mai buna dintre cele pe care le-am mai gasit eu.

LORY
•  04.05.2009 23:18:41

Violet posul si spritul le-am cumparat din comert ...pe setul complet am dat 15 lei....daca nu gasesti poti comanda la wilton... sunt mai scumpe dar se merita
Multumesc :)

violet
•  28.04.2009 11:39:31

Sant inebunita dupa ustensilele tale ,cum le putem achizitiona ? [POSUL si SPRITU] eu imprumut de la cofetarie ca nu am gasit in comert.sa ai o prezentare reusita ,prezentarea si calitatea merg mana in mana.FELICITARI

LORY
•  09.01.2009 14:59:12

Cu placere Edith,...sunt curioasa daca ti-a placut....cat despre anii aceeia imi amintesc cu mare placere de fiecare data :)

edithsz
•  24.12.2008 03:12:34

Ah, multumesc de reteta, am sa incerc sa fac profiterol dupa reteta publicata aici si am sa postez comentariu. Imi amintesc cu mare placere de cofetaria Opera din Iasi, unde asa cum spui profiterolul era excelent, eram in stare sa mananc 3 profiteroale odata ( cu totul ca aveam nevoie de caramizi in buzunar pe timp de iarna cand batea Crivatul pe splaiul Bahluiului). Ne curgeau balele in timp ce asteptam langa mese ca cineva sa termine si sa elibereze masa sa putem comanda si noi. Era totul ca pe banda rulanta, dar ce vremuri frumoase de la Iasi mi-ai amintit, anii 81-86.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Profiterol