Punem la topit la microunde 75 g margarină. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu margarina topită. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider.
Ciocolata ruptă în bucăţele se pune la topit în 50 ml frişcă lichidă. Când e gata se dă deoparte şi se adaugă restul de margarină netopită, zahărul pudră, restul de 200 ml frişca nebătută, cacaoa şi lichiorul de ciocolată. Se amestecă bine.
Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece. Se pune apoi la foc mic până se dizolvă complet. Se răcoreşte şi se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se amestecă bine totul şi se toarnă în formă peste stratul de biscuiţi. Se dă forma la rece pentru câteva ore după care se glazurează cu crema obţinută din ciocolată topită în frişcă şi cu fructe sau alt decor la alegere.
Poftă bună!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoMie mi-a ramas gandul la o vacanta in Norvegia cand am bagat undita-n Marea Nordului unde salasuieste macroul. Nu se compara...
Macrou cu lamaie gatit la slow cooker Crock-PotCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii