Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.
Se adauga treptat praful de copt si faina, amestecand bine.
Se pune din compozitie, cu lingura, formand pricomide mici, rotunde, intr-o tava incapatoare, pe foaie de copt. Eu le-am ornat cu stafide si bucatele de ciocolata cu lapte. Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. e o activitate placuta de impartasit cu cei mici:)
Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10-15 minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.
Eu am obtinut 2 tavi.
Pentru crema: se amesteca bine untul cu zaharul pudra, cacaoa si un pic de cafea.
Dupa ce se racesc, se unesc doua cate doua, lipindu-le cu crema de unt.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii