Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Complexitate
redusa
Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare
  • Pt crema de branza:
  • - o branza de vaci mai mare;
  • - un compot de visine;
  • - 1/2 kg de cirese proaspete;
  • - un ou;
  • - zahar;
  • - un plic de zahar vanilinat;
  • - scortisoare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas se bat cu mixerul albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, si se amesteca.
Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca din nou incet cu o lingura de lemn.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu putina faina. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.

Intr-un vas se zdrobeste branza de vaci, se pun visinile si ciresele curatate de samburi, oul, zaharul vanilinat, zahar si scortisoare dupa gust si se amesteca.

Dupa ce blatul este copt il taiem in doua parti egale, o parte o punem pe o tava si o insiropam cu sucul din compotul de visine. Apoi peste acest blat turnam compozitia de branza si punem deasupra cealalta parte a blatului pe care de asemenea il insiropam.

Se poate orna dupa cum doriti, eu nu l-am ornat pentru ca noua ne place sa simtim gustul original al branzei cu visine si cirese.

Se serveste cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce