Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Complexitate
redusa
Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare
  • Pt crema de branza:
  • - o branza de vaci mai mare;
  • - un compot de visine;
  • - 1/2 kg de cirese proaspete;
  • - un ou;
  • - zahar;
  • - un plic de zahar vanilinat;
  • - scortisoare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas se bat cu mixerul albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, si se amesteca.
Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca din nou incet cu o lingura de lemn.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu putina faina. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.

Intr-un vas se zdrobeste branza de vaci, se pun visinile si ciresele curatate de samburi, oul, zaharul vanilinat, zahar si scortisoare dupa gust si se amesteca.

Dupa ce blatul este copt il taiem in doua parti egale, o parte o punem pe o tava si o insiropam cu sucul din compotul de visine. Apoi peste acest blat turnam compozitia de branza si punem deasupra cealalta parte a blatului pe care de asemenea il insiropam.

Se poate orna dupa cum doriti, eu nu l-am ornat pentru ca noua ne place sa simtim gustul original al branzei cu visine si cirese.

Se serveste cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia