Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Complexitate
redusa
Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare
  • Pt crema de branza:
  • - o branza de vaci mai mare;
  • - un compot de visine;
  • - 1/2 kg de cirese proaspete;
  • - un ou;
  • - zahar;
  • - un plic de zahar vanilinat;
  • - scortisoare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas se bat cu mixerul albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, si se amesteca.
Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca din nou incet cu o lingura de lemn.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu putina faina. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.

Intr-un vas se zdrobeste branza de vaci, se pun visinile si ciresele curatate de samburi, oul, zaharul vanilinat, zahar si scortisoare dupa gust si se amesteca.

Dupa ce blatul este copt il taiem in doua parti egale, o parte o punem pe o tava si o insiropam cu sucul din compotul de visine. Apoi peste acest blat turnam compozitia de branza si punem deasupra cealalta parte a blatului pe care de asemenea il insiropam.

Se poate orna dupa cum doriti, eu nu l-am ornat pentru ca noua ne place sa simtim gustul original al branzei cu visine si cirese.

Se serveste cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bucataras.RO

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care...

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce