Prajituri de Craciun

Complexitate
redusa
Prajituri de Craciun

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 225 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele
  • - 225 g zahar extrafin
  • - 1 pliculet cu zahar vanilat
  • - 4 oua
  • - 100 g migdale macinate
  • - 300 g faina alba proaspat cernuta
  • - 1 pliculet cu praf de copt
  • - 100 g ciocolata de calitate superioara, rasa marunt pe razatoare
  • Pentru glazura:
  • - 1 albus
  • - 170 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 1 lingurita cu amidon
  • - 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • - bombonele mici din zahar
  • colorate

Mod de preparare

Pentru aluat:
- Se preincalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior).

- Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol.
- Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente.

- Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite.
- Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora.
- Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
- Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pentru glazura:
- Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet.
- Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul.
- Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta.
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 24 de prajituri (dimensiunea lor corespunde tavilor pe care le-am folosit).

Sursa reteta: ”Gustari pentru petreceri - Retete rafinate pentru ocazii si sarbatori” - Naumann & Gobel. Reteta pentru glazura am gasit-o pe blogul Nicoletei Grofova.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi
3
Dulciuri

Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi

Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi
Prajitura cu branza, cacao si struguri
4
Dulciuri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa