Pentru aluat:
- Se preincalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior).
- Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol.
- Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente.
- Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite.
- Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora.
- Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
- Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pentru glazura:
- Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet.
- Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul.
- Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta.
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 24 de prajituri (dimensiunea lor corespunde tavilor pe care le-am folosit).
Sursa reteta: ”Gustari pentru petreceri - Retete rafinate pentru ocazii si sarbatori” - Naumann & Gobel. Reteta pentru glazura am gasit-o pe blogul Nicoletei Grofova.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteDeoarece este vremea florilor de salcâm, m-am gândit să fac și eu niște clătite. De fapt am făcut clătite...
Desert clatite cu flori de salcamCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii