Pentru aluat:
- Se preincalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
- Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior).
- Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol.
- Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente.
- Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite.
- Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora.
- Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
- Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pentru glazura:
- Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet.
- Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul.
- Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta.
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 24 de prajituri (dimensiunea lor corespunde tavilor pe care le-am folosit).
Sursa reteta: ”Gustari pentru petreceri - Retete rafinate pentru ocazii si sarbatori” - Naumann & Gobel. Reteta pentru glazura am gasit-o pe blogul Nicoletei Grofova.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii