Pentru aluat: 
 - Se preincalzeste cuptorul la 175 grade c. 
 - Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa. 
 - Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior). 
 - Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol. 
 - Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente. 
 - Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite. 
 - Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora. 
 - Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute. 
 - Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar. 
 Pentru glazura: 
 - Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet. 
 - Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul. 
 - Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta. 
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 24 de prajituri (dimensiunea lor corespunde tavilor pe care le-am folosit). 
Sursa reteta: ”Gustari pentru petreceri - Retete rafinate pentru ocazii si sarbatori” - Naumann & Gobel. Reteta pentru glazura am gasit-o pe blogul Nicoletei Grofova.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii