Prajituri Asortate

Complexitate
redusa
Prajituri Asortate

Ingrediente

  • Miniamandine
  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • un praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr zahar
  • o fiola esenta rom
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • ciocolata amaruie
  • Diplomat de lamaie cu foi de rulada
  • Foi (3 buc):
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 lg faina
  • Crema:
  • 300 ml frisca
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic crema desert de lamaie Grandiso

Mod de preparare

Preparare Miniamandine:
Se face un blat obisnuit din ingredientele de mai sus, dupa ce s-a racit l-am taiat in doua dupa care l-am insiropat cu siropul de rom si l-am umplut cu un strat de crema pe care am preparat-o astfel: ciocolata se amesteca cu frisca lichida si zaharul pe foc doar pana ce se topeste fara sa o fierbem. Se lasa la frigider aproape 2 ore apoi se spumeaza cu mixerul.

Blatul astfel umplut se da la rece cateva ore dupa care se portiuneaza patrate mici care se glaseaza in ciocolata sau fondant de cacao

Preparare Diplomat de lamaie cu foi de rulada:
Se prepara compozitia de foi la fel ca ce-a de blat obisnuit si se coc trei foi pe hartie de copt. Foile racite se umplu cu crema preparata astfel: ouale si zaharul se pun intr-un ceaunel si se fierb pana ce se formeaza o crema mai spumoasa, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga gelatina care a fost inmuiata in 100ml apa rece. Se amesteca bine si se toarna peste frisca care a fost batuta.

Peste compozitia astfel obtinuta se adauga si crema desert preparata dupa instructiunile de pe plic. Inainte de a umple foile crema se lasa sa se inchege cam 1/2 ora.

Dupa ce am umplut foile pe jumatate din prajitura am ras ciocolata alba iar pe cealalta am turnat o glazura de albus formand desen cu ciocolata topita ... si astfel dintr-o singura, lovitura am obtinut doua prajituri cu aspect diferit
Prajitura Delicia o gasiti aici
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_delicia-1648/

Minichouri si Minieclere reteta e asta ... numai forma difera
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/eclere_cu_crema_de_vanilie-963/

Negresa a la Leila reteta e pe blog

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Parfeu de Cocos cu Ciocolata
3
Dulciuri

Parfeu de Cocos cu Ciocolata

Parfeu de Cocos cu Ciocolata
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Parteneri
Sarmale cu ciuperci de post
Bucataras.RO

Sarmale cu ciuperci de post

Sunt cele mai bune sarmale ever....

Sarmale cu ciuperci de post
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia