Prajituri Asortate

Complexitate
redusa
Prajituri Asortate

Ingrediente

  • Miniamandine
  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • un praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr zahar
  • o fiola esenta rom
  • Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • ciocolata amaruie
  • Diplomat de lamaie cu foi de rulada
  • Foi (3 buc):
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 lg faina
  • Crema:
  • 300 ml frisca
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic crema desert de lamaie Grandiso

Mod de preparare

Preparare Miniamandine:
Se face un blat obisnuit din ingredientele de mai sus, dupa ce s-a racit l-am taiat in doua dupa care l-am insiropat cu siropul de rom si l-am umplut cu un strat de crema pe care am preparat-o astfel: ciocolata se amesteca cu frisca lichida si zaharul pe foc doar pana ce se topeste fara sa o fierbem. Se lasa la frigider aproape 2 ore apoi se spumeaza cu mixerul.

Blatul astfel umplut se da la rece cateva ore dupa care se portiuneaza patrate mici care se glaseaza in ciocolata sau fondant de cacao

Preparare Diplomat de lamaie cu foi de rulada:
Se prepara compozitia de foi la fel ca ce-a de blat obisnuit si se coc trei foi pe hartie de copt. Foile racite se umplu cu crema preparata astfel: ouale si zaharul se pun intr-un ceaunel si se fierb pana ce se formeaza o crema mai spumoasa, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga gelatina care a fost inmuiata in 100ml apa rece. Se amesteca bine si se toarna peste frisca care a fost batuta.

Peste compozitia astfel obtinuta se adauga si crema desert preparata dupa instructiunile de pe plic. Inainte de a umple foile crema se lasa sa se inchege cam 1/2 ora.

Dupa ce am umplut foile pe jumatate din prajitura am ras ciocolata alba iar pe cealalta am turnat o glazura de albus formand desen cu ciocolata topita ... si astfel dintr-o singura, lovitura am obtinut doua prajituri cu aspect diferit
Prajitura Delicia o gasiti aici
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_delicia-1648/

Minichouri si Minieclere reteta e asta ... numai forma difera
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/eclere_cu_crema_de_vanilie-963/

Negresa a la Leila reteta e pe blog

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.