Prajituri Asortate

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Miniamandine
Blat:
9 oua
9 lg zahar
8 lg faina
2 lg cacao
un praf de copt
Crema:
300 ml frisca lichida
300 gr ciocolata amaruie
100 gr zahar
o fiola esenta rom
Sirop:
200 gr zahar
250 ml apa
esenta de rom
Glazura:
ciocolata amaruie
Diplomat de lamaie cu foi de rulada
Foi (3 buc):
9 oua
9 lg zahar
9 lg faina
Crema:
300 ml frisca
2 oua
150 gr zahar
1 plic gelatina
1 plic crema desert de lamaie Grandiso

Mod de preparare

Preparare Miniamandine:
Se face un blat obisnuit din ingredientele de mai sus, dupa ce s-a racit l-am taiat in doua dupa care l-am insiropat cu siropul de rom si l-am umplut cu un strat de crema pe care am preparat-o astfel: ciocolata se amesteca cu frisca lichida si zaharul pe foc doar pana ce se topeste fara sa o fierbem. Se lasa la frigider aproape 2 ore apoi se spumeaza cu mixerul.

Blatul astfel umplut se da la rece cateva ore dupa care se portiuneaza patrate mici care se glaseaza in ciocolata sau fondant de cacao

Preparare Diplomat de lamaie cu foi de rulada:
Se prepara compozitia de foi la fel ca ce-a de blat obisnuit si se coc trei foi pe hartie de copt. Foile racite se umplu cu crema preparata astfel: ouale si zaharul se pun intr-un ceaunel si se fierb pana ce se formeaza o crema mai spumoasa, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga gelatina care a fost inmuiata in 100ml apa rece. Se amesteca bine si se toarna peste frisca care a fost batuta.

Peste compozitia astfel obtinuta se adauga si crema desert preparata dupa instructiunile de pe plic. Inainte de a umple foile crema se lasa sa se inchege cam 1/2 ora.

Dupa ce am umplut foile pe jumatate din prajitura am ras ciocolata alba iar pe cealalta am turnat o glazura de albus formand desen cu ciocolata topita ... si astfel dintr-o singura, lovitura am obtinut doua prajituri cu aspect diferit
Prajitura Delicia o gasiti aici
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_delicia-1648/

Minichouri si Minieclere reteta e asta ... numai forma difera
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/eclere_cu_crema_de_vanilie-963/

Negresa a la Leila reteta e pe blog
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajituri Asortate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajituri Asortate