Prajitura Viva

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru blatul cu nuca:
3 oua
3 lg nuca macinta
2 lg faina
1 lingurita praf de copt
3 lg zahar
Pentru cele 2 foi de dobos:
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
2 lg apa
Mai avem nevoie:
2 pungi a 100 g de biscuiti
perinite viva
200 ml de capuccino dizolvat (in care vom inmoia putin perinitele inainte de a le pune una lnaga alta pe prajitura)
Crema:
3 oua intregi
200 g zahar pudra
2 lingurite faina
200 ml lapte
1 cub de margarina rama
Sirop:
100 g zahar
putina apa

Mod de preparare

Blatul cu nuca:
Se face un blat in ordinea urmatoare: batem albusurile, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, urmeaza nuca, la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina.

Cele 2 foi de dobos:
Din ingredientele mentionate se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt) cate 10 minute fiecare, pe rand.

Crema:
Toate ingredientele (mai putin margarina) se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se da la racit.

Cubul de rama se freaca putin, sa se inmoaie.

Crema racita se amesteca cu cubul de rama: se adauga treptat din crema in margarina frecata. Se omogenizeaza totul bine cu mixerul.

Sirop:
Se pun pe foc zaharul si putina apa si se tin pana se obtine un sirop pe care il folosim ca sa stropim primul blat, cel de nuca.

Asamblare:
Blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, pernite Viva inmoiate, crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata.

Eu am picurat doar glazura deasupra.
Se da la rece 4 ore dupa care se taie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Viva" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Viva