Prajitura Viva

Complexitate
redusa
Prajitura Viva

Ingrediente

  • Pentru blatul cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 lg nuca macinta
  • 2 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 lg zahar
  • Pentru cele 2 foi de dobos:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 lg apa
  • Mai avem nevoie:
  • 2 pungi a 100 g de biscuiti
  • perinite viva
  • 200 ml de capuccino dizolvat (in care vom inmoia putin perinitele inainte de a le pune una lnaga alta pe prajitura)
  • Crema:
  • 3 oua intregi
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lingurite faina
  • 200 ml lapte
  • 1 cub de margarina rama
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • putina apa

Mod de preparare

Blatul cu nuca:
Se face un blat in ordinea urmatoare: batem albusurile, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, urmeaza nuca, la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina.

Cele 2 foi de dobos:
Din ingredientele mentionate se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt) cate 10 minute fiecare, pe rand.

Crema:
Toate ingredientele (mai putin margarina) se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se da la racit.

Cubul de rama se freaca putin, sa se inmoaie.

Crema racita se amesteca cu cubul de rama: se adauga treptat din crema in margarina frecata. Se omogenizeaza totul bine cu mixerul.

Sirop:
Se pun pe foc zaharul si putina apa si se tin pana se obtine un sirop pe care il folosim ca sa stropim primul blat, cel de nuca.

Asamblare:
Blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, pernite Viva inmoiate, crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata.

Eu am picurat doar glazura deasupra.
Se da la rece 4 ore dupa care se taie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici