Blatul cu nuca:
Se face un blat in ordinea urmatoare: batem albusurile, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, urmeaza nuca, la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina.
Cele 2 foi de dobos:
Din ingredientele mentionate se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt) cate 10 minute fiecare, pe rand.
Crema:
Toate ingredientele (mai putin margarina) se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se da la racit.
Cubul de rama se freaca putin, sa se inmoaie.
Crema racita se amesteca cu cubul de rama: se adauga treptat din crema in margarina frecata. Se omogenizeaza totul bine cu mixerul.
Sirop:
Se pun pe foc zaharul si putina apa si se tin pana se obtine un sirop pe care il folosim ca sa stropim primul blat, cel de nuca.
Asamblare:
Blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, pernite Viva inmoiate, crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata.
Eu am picurat doar glazura deasupra.
Se da la rece 4 ore dupa care se taie
Daca vreti sa rontaiti ceva weekendul asta, va recomand aceste inimioare cu cascaval. Reteta am preluat-o de la Ligia...
Inimioare cu cascavalReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii