Prajitura Viva

Complexitate
redusa
Prajitura Viva

Ingrediente

  • Pentru blatul cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 lg nuca macinta
  • 2 lg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 lg zahar
  • Pentru cele 2 foi de dobos:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 2 lg apa
  • Mai avem nevoie:
  • 2 pungi a 100 g de biscuiti
  • perinite viva
  • 200 ml de capuccino dizolvat (in care vom inmoia putin perinitele inainte de a le pune una lnaga alta pe prajitura)
  • Crema:
  • 3 oua intregi
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lingurite faina
  • 200 ml lapte
  • 1 cub de margarina rama
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • putina apa

Mod de preparare

Blatul cu nuca:
Se face un blat in ordinea urmatoare: batem albusurile, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, urmeaza nuca, la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina.

Cele 2 foi de dobos:
Din ingredientele mentionate se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt) cate 10 minute fiecare, pe rand.

Crema:
Toate ingredientele (mai putin margarina) se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se da la racit.

Cubul de rama se freaca putin, sa se inmoaie.

Crema racita se amesteca cu cubul de rama: se adauga treptat din crema in margarina frecata. Se omogenizeaza totul bine cu mixerul.

Sirop:
Se pun pe foc zaharul si putina apa si se tin pana se obtine un sirop pe care il folosim ca sa stropim primul blat, cel de nuca.

Asamblare:
Blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, pernite Viva inmoiate, crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata.

Eu am picurat doar glazura deasupra.
Se da la rece 4 ore dupa care se taie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie