Blatul cu nuca:
Se face un blat in ordinea urmatoare: batem albusurile, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, urmeaza nuca, la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina.
Cele 2 foi de dobos:
Din ingredientele mentionate se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt) cate 10 minute fiecare, pe rand.
Crema:
Toate ingredientele (mai putin margarina) se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se da la racit.
Cubul de rama se freaca putin, sa se inmoaie.
Crema racita se amesteca cu cubul de rama: se adauga treptat din crema in margarina frecata. Se omogenizeaza totul bine cu mixerul.
Sirop:
Se pun pe foc zaharul si putina apa si se tin pana se obtine un sirop pe care il folosim ca sa stropim primul blat, cel de nuca.
Asamblare:
Blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, pernite Viva inmoiate, crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata.
Eu am picurat doar glazura deasupra.
Se da la rece 4 ore dupa care se taie
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii