Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat. In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.
Pana se racesc foile si siropul, preparam crema astfel: galbenusurile le amestecam cu zaharul si 3 lg apa si le tinem pe foc amestecand continuu pana incepe sa se formeze o spuma. Dam deoparte si adaugam gelatina care intre timp am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Amestecam energic pana ce gelatina se dizolva bine. Compozitia de ou racita o amestecam cu frisca batuta si zaharul vanilat (lasam crema la rece cam 15 min inainte de a forma prajitura).
Insiropam prima foaie turnam jumatate din compozitie, procedam la fel si cu a doua foaie si cealalta jumatate de crema. Peste stratul al doilea de crema cernem cacao. Prajitura astfel formata o tinem la frigider cateva ore. . . dupa care poate fi portionata dupa preferinta.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii