Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se impleteste armonios cu prospetimea fructelor sezoniere, intr-o adevarata explozie de arome.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Ingrediente

  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
  • 2 ouă mari
  • 10 linguri de zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g brânză dulce nu foarte cremoasă
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • 1 ceaşcă zmeură
  • 5 - 6 caise
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 6 linguri zahăr

Mod de preparare

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe.
Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute.
Făina se cerne cu praful de copt.
În compoziţia de gălbenuşuri cu ulei punem alternativ lapte şi făină şi amestecăm bine.
Se împarte compoziţia în două.
Brânza se mixează cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi se adaugă grişul şi se amestecă bine.
Se încorporează apoi uşor zmeura şi cubuleţele de caise.
Jumătate din aluat se toarnă în tavă, se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi se coace 10 minute (încălzire sus/jos).
Se scoate apoi şi se nivelează frumos, după carere deasupra se toarnă cealaltă jumătate de aluat.
Se mai coace 30 de minute.
Se lasă la răcit după care se poate pudra cu zahăr vanilat şi porţiona.
Daca v-a placut reteta noastra atunci va invitam sa incercati si altele: prajitura cu capsuni si bezea, negresa - irezistibil de gustoasa sau prajitura Domino
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Aperitiv crema de branza cu somon
Bucataras.RO

Aperitiv crema de branza cu somon

Aperitiv crema de branza cu somon
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala