Prajitura cu capsuni si bezea

Portii
15
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni si bezea

Ingrediente

  • 600 g capsuni
  • 100 g unt
  • 10 oua
  • 2 prafuri de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 26 linguri zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 10 g praf de copt
  • 300 g faina
  • Dimensiuni tava: 25x35 cm

Mod de preparare

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar.
Se topeste untul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se pun 5 albusuri intr-un castron si 5 albusuri in alt castron. Unul dintre castroane se baga la frigider, iar la celalalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Peste ele se adauga 15 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilinat. Se mixeaza in continuare pana cand albusurile devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit, esenta de vanilie si smantana si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Se pun doua treimi din capsuni in aluat si se amesteca. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se pun pe deasupra aluatului restul de capsuni si se introduce tava la cuptor la 160 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul este aproape copt.
Se mixeaza albusurile din celalalt castron cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar si cu un plic de zahar vanilinat pana cand devin ca o bezea. Dupa aceea, acestea se toarna peste prajitura si se mai introduce tava la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Tort Ecler Dukan
Bucataras.RO

Tort Ecler Dukan

Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...

Tort Ecler Dukan
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti