Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar.
Se topeste untul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se pun 5 albusuri intr-un castron si 5 albusuri in alt castron. Unul dintre castroane se baga la frigider, iar la celalalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Peste ele se adauga 15 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilinat. Se mixeaza in continuare pana cand albusurile devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit, esenta de vanilie si smantana si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Se pun doua treimi din capsuni in aluat si se amesteca. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se pun pe deasupra aluatului restul de capsuni si se introduce tava la cuptor la 160 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul este aproape copt.
Se mixeaza albusurile din celalalt castron cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar si cu un plic de zahar vanilinat pana cand devin ca o bezea. Dupa aceea, acestea se toarna peste prajitura si se mai introduce tava la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste frumos.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii