Prajitura cu capsuni si bezea

Portii
15
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni si bezea

Ingrediente

  • 600 g capsuni
  • 100 g unt
  • 10 oua
  • 2 prafuri de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 26 linguri zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 10 g praf de copt
  • 300 g faina
  • Dimensiuni tava: 25x35 cm

Mod de preparare

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar.
Se topeste untul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se pun 5 albusuri intr-un castron si 5 albusuri in alt castron. Unul dintre castroane se baga la frigider, iar la celalalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Peste ele se adauga 15 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilinat. Se mixeaza in continuare pana cand albusurile devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit, esenta de vanilie si smantana si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Se pun doua treimi din capsuni in aluat si se amesteca. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se pun pe deasupra aluatului restul de capsuni si se introduce tava la cuptor la 160 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul este aproape copt.
Se mixeaza albusurile din celalalt castron cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar si cu un plic de zahar vanilinat pana cand devin ca o bezea. Dupa aceea, acestea se toarna peste prajitura si se mai introduce tava la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.