Prajitura cu capsuni si bezea

Portii
15
Timp pregatire
1200 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni si bezea

Ingrediente

  • 600 g capsuni
  • 100 g unt
  • 10 oua
  • 2 prafuri de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 26 linguri zahar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 10 g praf de copt
  • 300 g faina
  • Dimensiuni tava: 25x35 cm

Mod de preparare

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar.
Se topeste untul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se pun 5 albusuri intr-un castron si 5 albusuri in alt castron. Unul dintre castroane se baga la frigider, iar la celalalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Peste ele se adauga 15 linguri de zahar si 1 plic de zahar vanilinat. Se mixeaza in continuare pana cand albusurile devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit, esenta de vanilie si smantana si se omogenizeaza. Se incorporeaza praful de copt si faina, care se adauga treptat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.
Se pun doua treimi din capsuni in aluat si se amesteca. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se pun pe deasupra aluatului restul de capsuni si se introduce tava la cuptor la 160 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul este aproape copt.
Se mixeaza albusurile din celalalt castron cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar si cu un plic de zahar vanilinat pana cand devin ca o bezea. Dupa aceea, acestea se toarna peste prajitura si se mai introduce tava la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia