Preparare foi:
Albusurile le batem spuma cu zaharul. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacao si praful de copt. Adaugam incet acest amestec in bezeaua de albusuri, amestecand usor cu o lingura sau paleta, nu mixer! Din compozitia pufoasa vor rezulta 3 foi, care le vom coace pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt, cate 15 minute fiecare.
Preparare crema:
Punem galbenusurile, zaharul, cacao si laptele intr-o craticioara, pe foc mic timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa usor. Adaugam ciocolata taiata cubulete si continuam sa amestecam.
Dam la o parte de pe foc, si adaugam untul/margarina, taiat/taiata in bucati mai mici. Amestecam energic.
Lasam la racit, apoi se da la frigider pt o ora, sa se lege, dupa care o scoatem, amestecam din nou, si incepem asamblarea: foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema, nuci taiate coapte in cuptor. Aveti grija la foi! Sunt foarte foarte pufoase, se rup foarte usor! Mare grija la ansamblare!
Este prajitura preferata a fiicei mele, o recomand din suflet! :)
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii