Preparare foi:
Albusurile le batem spuma cu zaharul. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacao si praful de copt. Adaugam incet acest amestec in bezeaua de albusuri, amestecand usor cu o lingura sau paleta, nu mixer! Din compozitia pufoasa vor rezulta 3 foi, care le vom coace pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt, cate 15 minute fiecare.
Preparare crema:
Punem galbenusurile, zaharul, cacao si laptele intr-o craticioara, pe foc mic timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa usor. Adaugam ciocolata taiata cubulete si continuam sa amestecam.
Dam la o parte de pe foc, si adaugam untul/margarina, taiat/taiata in bucati mai mici. Amestecam energic.
Lasam la racit, apoi se da la frigider pt o ora, sa se lege, dupa care o scoatem, amestecam din nou, si incepem asamblarea: foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema, nuci taiate coapte in cuptor. Aveti grija la foi! Sunt foarte foarte pufoase, se rup foarte usor! Mare grija la ansamblare!
Este prajitura preferata a fiicei mele, o recomand din suflet! :)
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii