Prajitura Trandafirul Negru

Complexitate
redusa
Prajitura Trandafirul Negru

Ingrediente

  • Pt foi :
  • 600 gr faina
  • 100 gr rama cub
  • 300 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr mac macinat
  • 200 gr faina
  • 100 gr rama
  • 250 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 1 mar razuit pe razatoarea mare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 pachete budinca de vanilie
  • 250 gr rama cub
  • 250 gr zahar
  • Ciocolata alba de menaj pt ornat

Mod de preparare

Preparare foi:

Se amesteca faina, rama, zaharul, oul si praful de copt adaugand lapte cat sa obtinem un aluat care sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii , pe dosul acesteia.

Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .

Umplutura pt. cele 4 parti de aluat:

Macul, faina, rama, zaharul, 1/2 praf de copt se amesteca cu 200 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marul razuit. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se umple cele 4 foi, se ruleaza si se aseaza in tava in care am pus folie de aluminiu unsa cu rama sau hartie de copt .

Il dam la cuptor sa se coaca. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite .

Crema dintre foi:

Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca 250 gr rama cub cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga rama frecata si se amesteca bine .

Asamblarea:

Punem pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumate din crema de budinca, asezam peste cele 4 sucituri coapte fara sa le despartim. Punem peste restul de crema si acoperim cu cealalta foaie.

Deasupra foii punem ciocolata alba de menaj topita si putem sa presaram cu ciocolata alba razuita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Stufat de vita
Bucataras.RO

Stufat de vita

Una dintre bucatele mele preferate!

Stufat de vita
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty