Prajitura Trandafirul Negru

Complexitate
redusa
Prajitura Trandafirul Negru

Ingrediente

  • Pt foi :
  • 600 gr faina
  • 100 gr rama cub
  • 300 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 pachet praf de copt
  • lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr mac macinat
  • 200 gr faina
  • 100 gr rama
  • 250 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 1 mar razuit pe razatoarea mare
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 pachete budinca de vanilie
  • 250 gr rama cub
  • 250 gr zahar
  • Ciocolata alba de menaj pt ornat

Mod de preparare

Preparare foi:

Se amesteca faina, rama, zaharul, oul si praful de copt adaugand lapte cat sa obtinem un aluat care sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii , pe dosul acesteia.

Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .

Umplutura pt. cele 4 parti de aluat:

Macul, faina, rama, zaharul, 1/2 praf de copt se amesteca cu 200 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marul razuit. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se umple cele 4 foi, se ruleaza si se aseaza in tava in care am pus folie de aluminiu unsa cu rama sau hartie de copt .

Il dam la cuptor sa se coaca. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite .

Crema dintre foi:

Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca 250 gr rama cub cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga rama frecata si se amesteca bine .

Asamblarea:

Punem pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumate din crema de budinca, asezam peste cele 4 sucituri coapte fara sa le despartim. Punem peste restul de crema si acoperim cu cealalta foaie.

Deasupra foii punem ciocolata alba de menaj topita si putem sa presaram cu ciocolata alba razuita.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars