Preparare foi:
Se amesteca faina, rama, zaharul, oul si praful de copt adaugand lapte cat sa obtinem un aluat care sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii , pe dosul acesteia.
Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .
Umplutura pt. cele 4 parti de aluat:
Macul, faina, rama, zaharul, 1/2 praf de copt se amesteca cu 200 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marul razuit. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se umple cele 4 foi, se ruleaza si se aseaza in tava in care am pus folie de aluminiu unsa cu rama sau hartie de copt .
Il dam la cuptor sa se coaca. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite .
Crema dintre foi:
Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca 250 gr rama cub cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga rama frecata si se amesteca bine .
Asamblarea:
Punem pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumate din crema de budinca, asezam peste cele 4 sucituri coapte fara sa le despartim. Punem peste restul de crema si acoperim cu cealalta foaie.
Deasupra foii punem ciocolata alba de menaj topita si putem sa presaram cu ciocolata alba razuita.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii