Ingrediente
● Pt foi : |
● 600 gr faina |
● 100 gr rama cub |
● 300 gr zahar |
● 1 ou |
● 1 pachet praf de copt |
● lapte |
● Umplutura: |
● 200 gr mac macinat |
● 200 gr faina |
● 100 gr rama |
● 250 gr zahar pudra |
● 200 ml lapte |
● coaja de la o lamaie |
● 1 mar razuit pe razatoarea mare |
● 1/2 pachet praf de copt |
● Crema: |
● 1 l lapte |
● 3 pachete budinca de vanilie |
● 250 gr rama cub |
● 250 gr zahar |
● Ciocolata alba de menaj pt ornat |
Mod de preparare
Preparare foi:
Se amesteca faina, rama, zaharul, oul si praful de copt adaugand lapte cat sa obtinem un aluat care sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii , pe dosul acesteia.
Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .
Umplutura pt. cele 4 parti de aluat:
Macul, faina, rama, zaharul, 1/2 praf de copt se amesteca cu 200 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marul razuit. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se umple cele 4 foi, se ruleaza si se aseaza in tava in care am pus folie de aluminiu unsa cu rama sau hartie de copt .
Il dam la cuptor sa se coaca. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite .
Crema dintre foi:
Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca 250 gr rama cub cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga rama frecata si se amesteca bine .
Asamblarea:
Punem pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumate din crema de budinca, asezam peste cele 4 sucituri coapte fara sa le despartim. Punem peste restul de crema si acoperim cu cealalta foaie.
Deasupra foii punem ciocolata alba de menaj topita si putem sa presaram cu ciocolata alba razuita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Trandafirul Negru" nu uita sa ii faci un review.
Se amesteca faina, rama, zaharul, oul si praful de copt adaugand lapte cat sa obtinem un aluat care sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii , pe dosul acesteia.
Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .
Umplutura pt. cele 4 parti de aluat:
Macul, faina, rama, zaharul, 1/2 praf de copt se amesteca cu 200 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marul razuit. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se umple cele 4 foi, se ruleaza si se aseaza in tava in care am pus folie de aluminiu unsa cu rama sau hartie de copt .
Il dam la cuptor sa se coaca. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite .
Crema dintre foi:
Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca 250 gr rama cub cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga rama frecata si se amesteca bine .
Asamblarea:
Punem pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumate din crema de budinca, asezam peste cele 4 sucituri coapte fara sa le despartim. Punem peste restul de crema si acoperim cu cealalta foaie.
Deasupra foii punem ciocolata alba de menaj topita si putem sa presaram cu ciocolata alba razuita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Trandafirul Negru" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
cerasela
• 12.09.2008 17:11:00
foarte faina reteta si frumos prezentata
nu putem inlocui rama cu unt?
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.02.2010 15:58:28
super arata..cred ca este si delicioasa...
nota 20...
d-abia astept sa incerc reteta ta...felicitari