Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Postat pe: 12-04-2016
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
3 oua
80 gr unt (80% grasime)
250 gr zahar
200 ml lapte
3 linguri miere calduta
370-400 gr faina
1 praf de copt
1 lingura coaja rasa de portocala
2 lingurite esenta de vanilie
Siropul:
400 gr unt (65%grasime)
250 gr zahar
12 linguri lapte
80 gr cacao
3-4 linguri esenta de rom
350 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala.
Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapte, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem bucatele mai lunguiete.
Siropul:
Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaoa si le punem pe foc.
Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaoa sunt bine dizolvate.
Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca.
Trecem fiecare bucatica de prajitura prin sirop, apoi le tavalim prin nuca de cocos.
Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura tavalita cu nuca de cocos