Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala.
Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapte, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem bucatele mai lunguiete.
Siropul:
Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaoa si le punem pe foc.
Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaoa sunt bine dizolvate.
Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca.
Trecem fiecare bucatica de prajitura prin sirop, apoi le tavalim prin nuca de cocos.
Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece.
Sa aveti pofta!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii