Prajitura Somloi Galuska

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Somloi Galuska

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • Crema nuci:
  • -100 g unt
  • -100 g nuci
  • -200 ml lapte
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingura rom
  • -1 lingura faina
  • -1 pumn de stafide inmuiate in rom
  • Crema ciocolata:
  • -200 ml lapte
  • - 1 ou
  • - 1 lingura zahar
  • - 100 g unt
  • - 1 lingura faina
  • - 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • -300 ml frisca
  • -100 ml lapte
  • -1 lingura rom
  • -100 g zahar
  • -2 linguri cacao

Mod de preparare

Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F). Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie.

Se imparte compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 min. sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de nuci se prepara amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom si punandu-se toate acestea la foc mic, tinandu-se pana incepe sa fiarba. Se da la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, se presara stafidele si se acopera cu celalalt blat. Pentru crema de ciocolata, se amesteca laptele cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao. Se pune la foc foarte mic, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa.

Nu lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Lasati sa se racoreasca putin, apoi intindeti pe suprafata prajiturii si puneti la rece.

Cand crema s-a intarit, taiati prajitura in mici patrate si puneti-le pe un platou (farfurie). Amestecati laptele cu 50 g zahar si rom si turnati peste prajitura.

Decorati cu frisca.

Inainte de servire, amestecati zaharul si cacaoa ramase cu putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnati peste frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si nuci

de toamna tarzie...

Prajitura cu mere si nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!