Prajitura- sandwich cu crema de branza si caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura- sandwich cu crema de branza si caise

Ingrediente

  • Blat:
  • oua – 3 buc
  • Zahar – 90 g
  • faina – 45 g
  • cacao – 10 g
  • praf de copt – ½ lingurita
  • un praf de sare
  • Crema:
  • ricotta – 350 g
  • frisca lichida – 100 ml
  • Zahar pudra – 50 g
  • gelatina granulata – 1 pliculet
  • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
  • esenta de migdale – 1 lingurita
  • caise – 300 g

Mod de preparare

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare
Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
Adaugati albusurile peste galbenusuri si omogenizati usor, cu spatula, de jos in sus
Amestecati faina cu cacao si praful de copt si cerneti peste compozitia de mai sus
Amestecati la fel cu spatula, de jos in sus
Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, nivelati usor si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceti testul cu scobitoarea cand este gata) – dimensiune tava 25 x 30 cm
Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca
Puneti gelatina intr-un bol cu 100 ml apa rece si lasati-o la hidratat
Scoateti samburii la caise si taiati-le in cubulete
Mixati ricotta cu zaharul pudra, adaugati coaja de portocala si esenta de migdale
Adaugati in crema frisca batuta si caisele si omogenizati usor, cu o spatula
Topiti gelatina la bain-marie, apoi adaugati-o in crema
Lasati crema la frigider 15- 20 de minute
Taiati blatul dreptungiular pe jumatate
Tapetati cu folie de plastic o forma dreptungiulara (sa aiba marimea unei jumatati de blat), si puneti la baza o jumatate de blat
Puneti crema de branza si caise, asezati deasupra celalalt blat de cacao si inveliti cu folie de plastic
Lasati prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte inainte sa o taiati
Pudrati cu zahar inainte de servire

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura