Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare
Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
Adaugati albusurile peste galbenusuri si omogenizati usor, cu spatula, de jos in sus
Amestecati faina cu cacao si praful de copt si cerneti peste compozitia de mai sus
Amestecati la fel cu spatula, de jos in sus
Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, nivelati usor si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceti testul cu scobitoarea cand este gata) – dimensiune tava 25 x 30 cm
Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca
Puneti gelatina intr-un bol cu 100 ml apa rece si lasati-o la hidratat
Scoateti samburii la caise si taiati-le in cubulete
Mixati ricotta cu zaharul pudra, adaugati coaja de portocala si esenta de migdale
Adaugati in crema frisca batuta si caisele si omogenizati usor, cu o spatula
Topiti gelatina la bain-marie, apoi adaugati-o in crema
Lasati crema la frigider 15- 20 de minute
Taiati blatul dreptungiular pe jumatate
Tapetati cu folie de plastic o forma dreptungiulara (sa aiba marimea unei jumatati de blat), si puneti la baza o jumatate de blat
Puneti crema de branza si caise, asezati deasupra celalalt blat de cacao si inveliti cu folie de plastic
Lasati prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte inainte sa o taiati
Pudrati cu zahar inainte de servire
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii