Prajitura- sandwich cu crema de branza si caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura- sandwich cu crema de branza si caise

Ingrediente

  • Blat:
  • oua – 3 buc
  • Zahar – 90 g
  • faina – 45 g
  • cacao – 10 g
  • praf de copt – ½ lingurita
  • un praf de sare
  • Crema:
  • ricotta – 350 g
  • frisca lichida – 100 ml
  • Zahar pudra – 50 g
  • gelatina granulata – 1 pliculet
  • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
  • esenta de migdale – 1 lingurita
  • caise – 300 g

Mod de preparare

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare
Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
Adaugati albusurile peste galbenusuri si omogenizati usor, cu spatula, de jos in sus
Amestecati faina cu cacao si praful de copt si cerneti peste compozitia de mai sus
Amestecati la fel cu spatula, de jos in sus
Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, nivelati usor si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceti testul cu scobitoarea cand este gata) – dimensiune tava 25 x 30 cm
Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca
Puneti gelatina intr-un bol cu 100 ml apa rece si lasati-o la hidratat
Scoateti samburii la caise si taiati-le in cubulete
Mixati ricotta cu zaharul pudra, adaugati coaja de portocala si esenta de migdale
Adaugati in crema frisca batuta si caisele si omogenizati usor, cu o spatula
Topiti gelatina la bain-marie, apoi adaugati-o in crema
Lasati crema la frigider 15- 20 de minute
Taiati blatul dreptungiular pe jumatate
Tapetati cu folie de plastic o forma dreptungiulara (sa aiba marimea unei jumatati de blat), si puneti la baza o jumatate de blat
Puneti crema de branza si caise, asezati deasupra celalalt blat de cacao si inveliti cu folie de plastic
Lasati prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte inainte sa o taiati
Pudrati cu zahar inainte de servire

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Budinca de chia - o gustare sanatoasa
3
Carte de bucate

Budinca de chia - o gustare sanatoasa

Budinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...

Budinca de chia - o gustare sanatoasa
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
4
Carte de bucate

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
5
Carte de bucate

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa