Pentru blat:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul adaugand cele 10 linguri de apa, pe rand. Se adauga nuca (e bine ca nuca sa fie putin prajita in cuptor inainte), faina cu praful de copt si la urma cele 4 albuse batute spuma. Se toarna totul in tava tapetata (sau intr-o forma rotunda). Se coace aproximativ 40 de minute.
Crema:
Laptele, zaharul si 2-3 linguri de faina se fierb impreuna la foc mic pana se ingroasa bine compozitia. Se lasa la racit. Margarina se freaca bine intr-un vas pana se face spuma, iar din scrobul de mai sus (faina fiarta cu laptele si zaharul), se pune cate 1 lingura treptat in margarina si se omogenizeaza, apoi punem treptat si zeama de lamaie, cu grija sa nu se taie crema.
Se insiropeaza foile cu un suc preparat din: lamaie plus apa si zahar.
Se taie blatul in 3, se insiropeaza cu siropul de mai sus, se pune crema, dar se si pastreaza 2 - 3 linguri si se amesteca cu putina cacao pentru a imbraca tortul pe deasupra.
Se orneaza cu frisca dupa preferinta si felii de portocala sau cum doriti voi.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii