Prajitura Renate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 10 linguri de apa
  • 100 g nuci macinate
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1 margarina Unirea sau Delma (eu am folosit Delma pt gatit)
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • cacao
  • Pentru ornat:
  • frisca si felii de portocala

Mod de preparare

Pentru blat:
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul adaugand cele 10 linguri de apa, pe rand. Se adauga nuca (e bine ca nuca sa fie putin prajita in cuptor inainte), faina cu praful de copt si la urma cele 4 albuse batute spuma. Se toarna totul in tava tapetata (sau intr-o forma rotunda). Se coace aproximativ 40 de minute.

Crema:
Laptele, zaharul si 2-3 linguri de faina se fierb impreuna la foc mic pana se ingroasa bine compozitia. Se lasa la racit. Margarina se freaca bine intr-un vas pana se face spuma, iar din scrobul de mai sus (faina fiarta cu laptele si zaharul), se pune cate 1 lingura treptat in margarina si se omogenizeaza, apoi punem treptat si zeama de lamaie, cu grija sa nu se taie crema.

Se insiropeaza foile cu un suc preparat din: lamaie plus apa si zahar.

Se taie blatul in 3, se insiropeaza cu siropul de mai sus, se pune crema, dar se si pastreaza 2 - 3 linguri si se amesteca cu putina cacao pentru a imbraca tortul pe deasupra.

Se orneaza cu frisca dupa preferinta si felii de portocala sau cum doriti voi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
2
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
3
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Biscuiti cu unt decorati
Bucataras.RO

Biscuiti cu unt decorati

Frumos decorati, acesti biscuiti cu unt in diverse forme, nu au lipsit niciodata de la ziua fetitei mele.

Biscuiti cu unt decorati
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!