Prajitura Regala cu Capsune

Postat pe: 02-07-2011
(0)

Ingrediente

300g capsune
500ml lapte
250g zahar praf
1 lingura lichior de fructe
1 esenta de vanilie
6 galbenusuri
250g frisca
1 plic gelatina
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
1. Se spala capsunele si se presara cu zahar pudra. (2-3 linguri)
2. Se fierbe laptele cu zaharul vanilat.

3. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se obtine o compozitie cremoasa si se adauga esenta de vanilie. Se toarna laptele cald peste aceasta compozitie, amestecand continuu si se pune pe foc cateva minute, dar sa nu dea in clocot. Se lasa la rece. Cand compozitia s-a racit, se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si frisca batuta.

4. 1/2 din compozitie se toarna intr-o forma rotunda de Jena, umezita in prealabil, si se da la rece. In jumatatea ramasa se adauga capsune si se toarna peste cealalta compozitie. Se lasa in frigider pana a doua zi.

4. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu capsune.

Pofta buna!
Se serveste taiata felii ca si tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Regala cu Capsune" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Regala cu Capsune