1. Se spala capsunele si se presara cu zahar pudra. (2-3 linguri)
2. Se fierbe laptele cu zaharul vanilat.
3. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se obtine o compozitie cremoasa si se adauga esenta de vanilie. Se toarna laptele cald peste aceasta compozitie, amestecand continuu si se pune pe foc cateva minute, dar sa nu dea in clocot. Se lasa la rece. Cand compozitia s-a racit, se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si frisca batuta.
4. 1/2 din compozitie se toarna intr-o forma rotunda de Jena, umezita in prealabil, si se da la rece. In jumatatea ramasa se adauga capsune si se toarna peste cealalta compozitie. Se lasa in frigider pana a doua zi.
4. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu capsune.
Pofta buna!
Se serveste taiata felii ca si tortul.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii