Prajitura Rece cu Dulceata si Crema de Mascarpone

Postat pe: 24-07-2012
(0)

Ingrediente

10 oua
10 linguri de zahar
200 gr gris
1 kg de lapte
crema de mascarpone (reteta originala este facuta cu frisca eu am inlocuit-o cu crema de mascarpone)
dulceata (de care doriti, eu am folosit de capsuni)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Puneti intr-o tava cele 10 linguri de zahar si le topiti pe ochiul aragazului. Odata topit zaharul il intindeti pe toata suprafata tavii si il lasati la racit.

Separam ouale de galbenusuri si batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si inca 2-3 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusrile si grisul si batem in continuare. Se torna compozitia in tava peste zaharul topit si racit si se da la cuptor pentru 30 de minute aproximativ.

Intre timp fierbem laptele si cand s-a copt blatul turnam laptele fierbinte peste el dupa care lasam sa se raceasca. Cand s-a racit intidem dulceata, apoi crema de mascarpone sau frisca pe toata suprafata prajiturii. Se lasa la frigider pana a2-a zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Rece cu Dulceata si Crema de Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Rece cu Dulceata si Crema de Mascarpone