Prajitura rasturnata cu mere

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu mere

Ingrediente

  • 800 gr mere razuite
  • 50 gr unt
  • zahar (2-3 linguri )
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 gr stafide
  • esenta rom
  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 plic parf de copt
  • 200 ml smantana de frisca +2 linguri zahar+coaja razuita de la o lamaie
  • Extra:
  • 30 gr unt

Mod de preparare

La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat in congelator. In punga am avut 800 gr de mere . Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.

Intr-un vas pe foc, punem untul, merele, zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute). Amestecam in mere, stafidele.
Le lasam la racit.

O forma de tarta cu diametru de 20 o ungem bine pe toata suprafata cu unt.

Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform.

Pt blat :
Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom pana isi schimba culoarea. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam.
Turnam ¾ din compozitie peste mere, iar in compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam din nou.
Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor, pentru 15-20 minute, la 180 grade C.

Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar. Trebuie sa se raceasca foarte bine, inainte sa intindem frisca peste ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia