La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat in congelator. In punga am avut 800 gr de mere . Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.
Intr-un vas pe foc, punem untul, merele, zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute). Amestecam in mere, stafidele.
Le lasam la racit.
O forma de tarta cu diametru de 20 o ungem bine pe toata suprafata cu unt.
Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform.
Pt blat :
Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom pana isi schimba culoarea. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam.
Turnam ¾ din compozitie peste mere, iar in compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam din nou.
Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor, pentru 15-20 minute, la 180 grade C.
Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar. Trebuie sa se raceasca foarte bine, inainte sa intindem frisca peste ea.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii