Frecati bine jumatate din zahar cu untul moale (lasat la temperatura ambiente) si vanilia, pana devine ca o crema ... spuma. Separati galbenusurile de albusuri la cele 4 oua. Incorporati toate galbenusurile 4 + 2 (eu doar 1) la untul frecat spuma, amestecati bine cu mixerul.
Adaugati iaurtul (la temperatura ambiente) si coaja rasa de lamaie. Amestecati bine. Bateti spuma albusurile cu un varf de sare, adaugati la ele restul de zahar…bateti bine. Adaugati totul la compozitia de unt si iaurt. Cerneti faina, amidonul si praful de copt. Amidonul o face f. pufoasa.
Adaugati la compozitia de unt, oua si iaurt. Si amestecati incet, incet. La sfarsit puneti si amaretti faramitati, amestecati incet. Puneti aluatul intr-o forma rotunda (sau alta forma) de un diam. De 24-26 cm. Unsa cu unt si tapetata de faina ... sau captusita cu hartie de cuptor. Se pune la copt in cuptorul incalzit, la o temperatura 180°, circa 35- 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
Cand s-a racit, presarati prajitura cu zahar pudra vanilat. Ornati.. daca va place cu biscuiti amaretti.
Se pastreaza f. bine cateva zile, acoperita cu o folie. In loc de coaja rasa de lamaie, puteti pune si coaja rasa de portocala.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii