Prajitura Pufoasa cu Iaurt si Biscuiti Amaretti

Postat pe: 25-01-2012
(0)

Ingrediente

120 gr unt
200 gr faina
1 praf de copt
coaja rasa de la 1 lamaie
150 gr amidon de porumb
un varf de sare
4 oua intregi
2 galbenusuri (eu doar unul)
1 plic de vanilie
250 ml iaurt alb gras
125 gr zahar tos
100 gr biscuiti amaretti

Mod de preparare

Frecati bine jumatate din zahar cu untul moale (lasat la temperatura ambiente) si vanilia, pana devine ca o crema ... spuma. Separati galbenusurile de albusuri la cele 4 oua. Incorporati toate galbenusurile 4 + 2 (eu doar 1) la untul frecat spuma, amestecati bine cu mixerul.

Adaugati iaurtul (la temperatura ambiente) si coaja rasa de lamaie. Amestecati bine. Bateti spuma albusurile cu un varf de sare, adaugati la ele restul de zahar…bateti bine. Adaugati totul la compozitia de unt si iaurt. Cerneti faina, amidonul si praful de copt. Amidonul o face f. pufoasa.

Adaugati la compozitia de unt, oua si iaurt. Si amestecati incet, incet. La sfarsit puneti si amaretti faramitati, amestecati incet. Puneti aluatul intr-o forma rotunda (sau alta forma) de un diam. De 24-26 cm. Unsa cu unt si tapetata de faina ... sau captusita cu hartie de cuptor. Se pune la copt in cuptorul incalzit, la o temperatura 180°, circa 35- 40 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
Cand s-a racit, presarati prajitura cu zahar pudra vanilat. Ornati.. daca va place cu biscuiti amaretti.
Se pastreaza f. bine cateva zile, acoperita cu o folie. In loc de coaja rasa de lamaie, puteti pune si coaja rasa de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Pufoasa cu Iaurt si Biscuiti Amaretti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Pufoasa cu Iaurt si Biscuiti Amaretti