Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri cu virf de zahar pina obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam usor cele 2 compozitii.
Cernem faina (lingurile trebuie sa fie pline cu virf), punem si faina si amestecam usor pina ce se incorporeaza toata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si lasam sa se coaca la foc potrivit.
Siropul:
Se amesteca apa cu zaharul si se fierb. dupa ce s-a racit se adauga coaja rasa de lamaie
Crema:
Capsunile se taie bucatele potrivite. Se amesteca cu 100g zahar si se fierb citeva minute separat. Amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pina ce compozitia incepe sa se spumeze. Trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas. Dupa ce am luat-o dupa foc, adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma, adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni (rece). Amestecam bine.
Ansamblare:
Taiem blatul racit in 2 foi. Asezam prima foaie in tava in care am copt blatul, o insiropam, adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie. O insiropam si pe aceasta. Se lasa la rece 2 ore, se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca, fructe si forme de ciocolata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii