Prajitura Primavara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 1/2 plic gelatina (5g)
  • 250 ml frisca
  • 300g capsuni
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200g zahar
  • 250ml apa
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri cu virf de zahar pina obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam usor cele 2 compozitii.

Cernem faina (lingurile trebuie sa fie pline cu virf), punem si faina si amestecam usor pina ce se incorporeaza toata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si lasam sa se coaca la foc potrivit.

Siropul:
Se amesteca apa cu zaharul si se fierb. dupa ce s-a racit se adauga coaja rasa de lamaie

Crema:
Capsunile se taie bucatele potrivite. Se amesteca cu 100g zahar si se fierb citeva minute separat. Amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pina ce compozitia incepe sa se spumeze. Trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas. Dupa ce am luat-o dupa foc, adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma, adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni (rece). Amestecam bine.

Ansamblare:
Taiem blatul racit in 2 foi. Asezam prima foaie in tava in care am copt blatul, o insiropam, adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie. O insiropam si pe aceasta. Se lasa la rece 2 ore, se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca, fructe si forme de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
2
Dulciuri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Pasca fara aluat
Bucataras.RO

Pasca fara aluat

Sarbatorile Pascale au o mare insemnatate spirituala pentru mine.. Daca Craciunul il simt mai.. comercial, mai pe cadouri...

Pasca fara aluat
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri