Prajitura Primavara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 1/2 plic gelatina (5g)
  • 250 ml frisca
  • 300g capsuni
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200g zahar
  • 250ml apa
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri cu virf de zahar pina obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam usor cele 2 compozitii.

Cernem faina (lingurile trebuie sa fie pline cu virf), punem si faina si amestecam usor pina ce se incorporeaza toata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si lasam sa se coaca la foc potrivit.

Siropul:
Se amesteca apa cu zaharul si se fierb. dupa ce s-a racit se adauga coaja rasa de lamaie

Crema:
Capsunile se taie bucatele potrivite. Se amesteca cu 100g zahar si se fierb citeva minute separat. Amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pina ce compozitia incepe sa se spumeze. Trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas. Dupa ce am luat-o dupa foc, adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma, adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni (rece). Amestecam bine.

Ansamblare:
Taiem blatul racit in 2 foi. Asezam prima foaie in tava in care am copt blatul, o insiropam, adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie. O insiropam si pe aceasta. Se lasa la rece 2 ore, se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca, fructe si forme de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta spiralata cu legume...de post
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Tarta spiralata cu legume...de post
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola