Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri cu virf de zahar pina obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam usor cele 2 compozitii.
Cernem faina (lingurile trebuie sa fie pline cu virf), punem si faina si amestecam usor pina ce se incorporeaza toata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si lasam sa se coaca la foc potrivit.
Siropul:
Se amesteca apa cu zaharul si se fierb. dupa ce s-a racit se adauga coaja rasa de lamaie
Crema:
Capsunile se taie bucatele potrivite. Se amesteca cu 100g zahar si se fierb citeva minute separat. Amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pina ce compozitia incepe sa se spumeze. Trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas. Dupa ce am luat-o dupa foc, adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma, adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni (rece). Amestecam bine.
Ansamblare:
Taiem blatul racit in 2 foi. Asezam prima foaie in tava in care am copt blatul, o insiropam, adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie. O insiropam si pe aceasta. Se lasa la rece 2 ore, se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca, fructe si forme de ciocolata.
M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata...
Desert cornulete cu iaurt si unturaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii