Blat
- separam albusurile de gablenus;
- albusurile se bat spuma cu 3 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar, esenta de vanilie si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deadupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.
Siropul
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie
Crema
Capsunii se taie bucatele potrivite, se amesteca cu 100gr zahar si se fierb cateva minute. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pana ce compozitia incepe sa se spumeza (trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas).
Dupa ce am luat-o de pe foc adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni (rece) amestecam bine.
Asamblare
-Taiem blatul racit in doua foi
-asezam prima foaie in tava care am copt blatul
-o insiropam
-adaugam crema, apoi cea de-a doua foaie insiropand-o
- se lasa la rece 2 ore
- se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca, fructe si forme de ciocolata
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii