Prajitura poloneza

Complexitate
redusa
Prajitura poloneza

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 300gr unt
  • 400 gr faina (jumatate din cantitatea de faina sa fie faina pentru dulciuri, manitoba, , ca sa iasa mai pufoasa) 400gr zahar
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • coaja de lamaie
  • vanilie sau alte arome care va plac

Mod de preparare

Se mixeaza zaharul cu cele trei oua, galbenusurile, si un praf de sare timp de 10 minute, cu cat se bat mai mult e mai bine, prajitura e mai pufoasa, se topeste untul si se adauga peste ouale batute cu zaharul se adauga aromele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt (cred ca se pot adauga si fructe confiate sau stafide daca va plac)

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat, e super buna cu o cafea, lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici