Prajitura ``Petre Roman``

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 ling faina
  • 7 oua
  • 7 ling nuca macinata
  • 7 ling zahar
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nuca, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce sa copt se taie in doua, se pune caramel pe fiecare foaie (din 200 g. zahar si putina margarina).

Crema:
3 galbenusuri se freaca cu 200 g. zahar, se face un pep din 3 ling. faina si 300g. lapte. Se amesteca cu galbenusurile. Se adauga vanilia si se pune pe bain-marine, se freaca 250 g.unt si se adauga la pepul rece.

Glazura:
3 albusuri se bat spuma cu 200 g. zahar (pe aburi) si se rade ciocolata deasupra.
Este un deliciu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate