Ingrediente
● 7 ling faina |
● 7 oua |
● 7 ling nuca macinata |
● 7 ling zahar |
● 1 praf de copt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Blatul:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nuca, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce sa copt se taie in doua, se pune caramel pe fiecare foaie (din 200 g. zahar si putina margarina).
Crema:
3 galbenusuri se freaca cu 200 g. zahar, se face un pep din 3 ling. faina si 300g. lapte. Se amesteca cu galbenusurile. Se adauga vanilia si se pune pe bain-marine, se freaca 250 g.unt si se adauga la pepul rece.
Glazura:
3 albusuri se bat spuma cu 200 g. zahar (pe aburi) si se rade ciocolata deasupra.
Este un deliciu Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura ``Petre Roman``" nu uita sa ii faci un review.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nuca, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce sa copt se taie in doua, se pune caramel pe fiecare foaie (din 200 g. zahar si putina margarina).
Crema:
3 galbenusuri se freaca cu 200 g. zahar, se face un pep din 3 ling. faina si 300g. lapte. Se amesteca cu galbenusurile. Se adauga vanilia si se pune pe bain-marine, se freaca 250 g.unt si se adauga la pepul rece.
Glazura:
3 albusuri se bat spuma cu 200 g. zahar (pe aburi) si se rade ciocolata deasupra.
Este un deliciu Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura ``Petre Roman``" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 09.10.2008 16:51:00
Crema si glazura din care ingrediente sunt facute? ...Mi se parea normal ca reteta sa fie data cu toata responsabilitatea nu .....
Cand citesti ingredientele unei retete vezi daca e costisitoare sau nu, daca ai in casa sau nu... si ce trebuie sa pregatesti pentru a te apuca de lucru...
Personal am citit mai multe retete ale acestei doamne "Camelutza" si din pacate cam asa se prezinta.... fara a da de la inceput toate ingredientele necesare.... Ma intreb daca numai asta lipseste.... daca nu a mai "uitat" si altceva in prezentarea acestora.....
Stimata doamna...V-as ruga daca credeti ca aveti ce impartasii altora faceti-o cu responsabilitate nu in bataie de joc....
Cu stima, Melania Preda.