Prajitura pe tigaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar,
  • 7 linguri lapte
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (poate fi si praf de copt sau amoniac alimentar - cu acesta din urma creste mai bine) stinse cu doua linguri de otet
  • arome(zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala)
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • la alegere: crema de vanilie sau cacao(pregatita dintr-un plic de budinca in conformitate cu indicatiile de pe plic), sau dulceata sau frisca

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate se face un aluat care trebuie sa aiba consistenta celui de taietei. Se imparte aluatul in 8 bucati care se intind subtiri si rotunde si se coc in tigaia unsa cu putin ulei.

Aceste foi se umplu dupa preferinta cu o crema, dulceata sau frisca. Se acopera prajitura in final cu crema sau frisca.
Sfat:
foile se intimd toate o data si apoi se coc (atentie: coptul merge rapid)

Pentru umplut foile se poate folosi si o crema instant.
Se stropesc foile cu un sirop sau cu zeama de la un compot. Peste fiecare strat de crema se pot pune bucatele de fructe din compot. Daca se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe sau ciocolata se obtine o minunatie de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ceafa de porc la cuptor
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Smoothie - boost de energie
Bucataras.RO

Smoothie - boost de energie

Deseori, diminetele noastre nu prea reusim sa le incepem cu un mic dejun ca la carte. Mai nou, in maxim 10 secunde, reusesc...

Smoothie - boost de energie
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate