Din ingredientele enumerate se face un aluat care trebuie sa aiba consistenta celui de taietei. Se imparte aluatul in 8 bucati care se intind subtiri si rotunde si se coc in tigaia unsa cu putin ulei.
Aceste foi se umplu dupa preferinta cu o crema, dulceata sau frisca. Se acopera prajitura in final cu crema sau frisca.
Sfat:
foile se intimd toate o data si apoi se coc (atentie: coptul merge rapid)
Pentru umplut foile se poate folosi si o crema instant.
Se stropesc foile cu un sirop sau cu zeama de la un compot. Peste fiecare strat de crema se pot pune bucatele de fructe din compot. Daca se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe sau ciocolata se obtine o minunatie de tort.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii