Prajitura pe tigaie

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
2 oua
2 linguri zahar,
7 linguri lapte
2 lingurite bicarbonat de sodiu alimentar (poate fi si praf de copt sau amoniac alimentar - cu acesta din urma creste mai bine) stinse cu doua linguri de otet
arome(zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala)
faina cat cuprinde
Pentru umplutura:
la alegere: crema de vanilie sau cacao(pregatita dintr-un plic de budinca in conformitate cu indicatiile de pe plic), sau dulceata sau frisca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Din ingredientele enumerate se face un aluat care trebuie sa aiba consistenta celui de taietei. Se imparte aluatul in 8 bucati care se intind subtiri si rotunde si se coc in tigaia unsa cu putin ulei.

Aceste foi se umplu dupa preferinta cu o crema, dulceata sau frisca. Se acopera prajitura in final cu crema sau frisca.
Sfat:
foile se intimd toate o data si apoi se coc (atentie: coptul merge rapid)

Pentru umplut foile se poate folosi si o crema instant.
Se stropesc foile cu un sirop sau cu zeama de la un compot. Peste fiecare strat de crema se pot pune bucatele de fructe din compot. Daca se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe sau ciocolata se obtine o minunatie de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura pe tigaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura pe tigaie